Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Диабет - Алфа-липоева киселина, 600 mg/240 капсули Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:31861 (049101) NC
Подобрява глюкозния метаболизъм, липидния профил и инсулиновата чувствителност
Подробно описание +

Alpha Lipoic Acid / Алфа- липоева киселина

Хранителна добавка, 240 капсули

 

Alpha Lipoic Acid / Алфа- липоева киселина,  240 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на нормални нива на кръвната захар и нормален енергиен метаболизъм.

Алфа-липоевата киселина е органично съединение, което се намира във всички човешки клетки и действа като мощен антиоксидант в тялото. Помага за понижаване на нивото на кръвната захар, неутрализира свободните радикали и подпомага работата на нервната система.  Алфа-липоевата киселина се произвежда в митохондриите - известни още като електростанцията на клетките, където ензимите участват в превръщането на хранителните вещества в енергия.

Алфа-липоевата киселина е водо- и мастноразтворима, което ѝ позволява да работи във всяка клетка или тъкан в тялото. Антиоксидантните ѝ свойства са свързани с няколко предимства, включително по-ниско ниво на кръвната захар, неутрализиране на възпалителните реакции, забавено стареене на кожата и подобрена нервна дейност.

 

Здравословни ползи:

 

  • Отслабване

Изследванията показват, че алфа-липоевата киселина може да повлияе върху процеса на отслабване по няколко начина. Тя може да намали активността на ензима AMP - активирана протеинюкиназа (AMPK), който се намира в хипоталамуса. Когато AMPK е по-активен, той може да увеличи чувството на глад. От друга страна потискането на активността на AMPK може да увеличи броя на калориите, които тялото изгаря в покой.

 

  • Захарен диабет

Проучвания при възрастни с метаболитен синдром показват, че тя може да намали инсулиновата резистентност и да понижи нивото на кръвната захар. Алфа-липоевата киселина понижава нивата на кръвната захар както при животни, така и при хора. Счита се, че тя спомага за понижаване на кръвната захар чрез насърчаване на процеси, които могат да премахнат мазнините, натрупани в мускулните клетки. Освен това алфа-липоевата киселина може да намали риска от усложнения, свързани с развитието на захарен диабет като диабетната ретинопатия.

 

  • Може да забави стареенето на кожата

Изследванията показват, че алфа-липоевата киселина може да помогне в борбата с признаците на стареене на кожата. Тя намалява фините линии, бръчките и грапавостта на кожата и предлага антиоксидантна защита срещу вредното UV лъчение на слънцето. Алфа-липоевата киселина повишава нивата и на други антиоксиданти като глутатион, които предпазват кожата и могат да забавят развитието на признаците на стареене.

 

  • Забавя загубата на памет

Загубата на памет е често срещано състояние сред възрастните хора. Оксидативният стрес играе критична роля за загубата на памет. Тъй като алфа-липоевата киселина е мощен антиоксидант, проучвания установяват способността ѝ да забавя прогресията на заболявания, характеризиращи се със загуба на памет като болест на Алцхаймер.

 

  • Намалява възпалението

Хроничното възпаление е свързано с повишен риск от развитие на заболявания като рак и захарен диабет. Доказано е, че алфа-липоевата киселина намалява нивото на няколко маркера на възпаление - С-реактивен протеин (CRP), NF-kB, ICAM-1, VCAM-1, MMP-2, MMP-9 и IL-6.

 

  • Може да намали рисковите фактори за развитие на сърдечно-съдови заболявания

Антиоксидантните свойства на алфа-липоевата киселина имат способността да неутрализират свободните радикали и намаляват оксидативния стрес, който е свързан с увреждане, което увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Освен това тя подобрява ендотелната дисфункция – състояние, при което кръвоносните съдове не могат да се разширят правилно, което също повишава рисковете от развитие на инфаркт и инсулт. Установено е, че приемът на алфа-липоева киселина понижава нивата на триглицеридите и LDL-холестерол при възрастни с метаболитен синдром.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Алфа- липоева киселина300 mg600 mgДикалциев фосфат, хипромелозна капсула, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържа нормални нива на кръвната захар и нормален енергиен метаболизъм.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA