Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Омега-3 Формула - Esakor Plus, 180 софтгел капсули Doctor’s Formulas

  • Марка: Doctor’s Formulas
  • Кат. номер:400581 DF
Допринася за нормалното функциониране на мозъчната и сърдечно-съдовата система
Подробно описание +

Esakor Plus Оmega-3

Хранителна добавка, 180 софтгел капсули

 

Esakor Plus Оmega-3 / Омега-3 Формула, 180 софтгел капсули, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата съдържа високо съдържание на oмега-3 мастни киселини, получени от рибено масло. Омега-3 мастните киселини - EPA (докозахексаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина) - се срещат в изобилие в мазнините на рибите и някои морски бозайници, както и във водораслите.

 

Приемът на DHA и EPA в балансирано съотношение спомага за поддържането на нормални нива на триглицеридите в кръвта, регулира стойностите на артериалното кръвно налягане и подпомага нормалната сърдечна функция. DHA допринася и за поддържане на нормална мозъчна дейност и подпомага здравето на очите.

 

Какво прави омега-3 мастните киселини специални?

  • Те са неразделна част от клетъчните мембрани в цялото тяло и влияят върху функцията на рецепторите, разположени в тях;
  • Те допринасят за производството на хормони, които участват в регулацията на съсирването на кръвта, свиването и отпускането на стените на артериите и неутрализират възпалителните процеси в тялото;
  • Те се свързват с рецептори в клетките, които имат отношение към генетичната функция.

 

Свойства на омега-3 мастните киселини:

  • инхибират адхезията на тромбоцитите, като по този начин предотвратяват развитието на тромбози;
  • намаляват нивата на холестерола;
  • противодействат на възпалението и болката.

 

Има три основни омега-3 мастни киселини:

  • Ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA) се извличат главно от риба;
  • Алфа-линоленова киселина (ALA) е най-често срещаната омега-3 мастна киселина в западната диета и се намира в растителни масла и ядки.

 

Здравословни ползи:

Установено е, че омега-3 мастните киселини спомагат за предотвратяване на сърдечни заболявания и инсулт, допринасят за контролиране на възпалителни заболявания като лупус, екзема и ревматоиден артрит, и приемът им действа като превенция срещу рак и други патологични състояния.

 

Най-силните доказателства за благоприятния ефект на омега-3 мастните киселини са свързани с развитието на сърдечно-съдовите заболявания. Установено е, че тези вещества регулират сърдечния ритъм и предотвратяват развитието на аритмии. Омега-3 мастните киселини също така понижават стойностите на артериалното кръвно налягане и сърдечната честота, подобряват функцията на кръвоносните съдове и понижават нивата на триглицеридите в кръвта. Могат да облекчат възпалителните процеси в тялото, които допринасят за развитието на атеросклероза.

 

Проучванията свързват средиземноморската диета, която е богата на омега-3 мастни киселини, зехтин, антиоксиданти, зеленчуци и билки, с намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и удължаване на продължителността на живота. В допълнение, много научни изследвания свързват различни опасности за здравето с прекомерната консумация на полиненаситени мастни киселини. Хората днес консумират голямо количество омега-6 мастни киселини, но не достатъчно омега-3 мастни киселини.

 

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

 

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

 

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

- притежават висока бионаличност;

- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

- предлагат висока усвояемост от организма.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Пречистено рибено масло
(концентрат)
1000 mg1000 mg
EPA
(ейкозапентаенова киселина)
350 mg350 mg
DHA
(докозахексаенова киселина)
250 mg

250 mgНатурални алфа токофероли, желатин, глицерол.

Не съдържа: Глутен, подсладители, аромати.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на мозъчната и сърдечно-съдовата система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 софтгел капсула, 2 пъти дневно, след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция