Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Магнезий Формула (хелат, цитрат, оксид), 120 V капсули Doctor’s Formulas

20,68 лв.
  • Марка: Doctor’s Formulas
  • Кат. номер:400130 DF
Допринася за нормалното функциониране на нервната, мускулната и сърдечно-съдовата система
Подробно описание +

Magnesium Formula

Магнезий Формула (хелат, цитрат, оксид)

Хранителна добавка, 120 капсули

 

Magnesium Formula / Магнезий Формула (хелат, цитрат, оксид), 120 капсули, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата съдържа комбинация от различни форми на елемента магнезий: магнезиев цитрат, магнезиев оксид и магнезиев глицинат хелат - хелатна форма на магнезий, която насърчава най-високите нива на усвояване и бионаличност. Хранителната добавка е предназначена за хората, които страдат от магнезиев дефицит и искат да се възползват в най-голяма степен от здравословните ползи на микроелемента магнезий.

 

Магнезият допринася за:

  • Наличието на оптимален електролитен баланс в тялото;
  • Намаляване на чувството за умора и отпадналост;
  • Поддържането на нормален енергиен метаболизъм;
  • Поддържането на здравословно състояние на костите и зъбите;
  • Нормалното функциониране на нервната система;
  • Нормалната когнитивна дейност;
  • Нормалната мускулна функция;
  • Нормален протеинов синтез в организма.

 

Магнезият е необходим за функционирането на над 300 различни ензима в човешкото тяло. Изследователите са открили 3751 точки на свързване на магнезий с различни протеини в организма. Магнезият е важен за осъществяването на много процеси в тялото. Необходим е за правилното функциониране на мускулите и нервите, за поддържане на нивата на кръвната захар и стойностите на артериалното кръвно налягане в нормални граници, както и за производството на протеини, остеоцити и ДНК-молекули. Ниските нива на магнезий с течение на времето могат да доведат до ниски нива на калций и калий в организма. Дефицитът на магнезий може да бъде причина за здравословни проблеми, включително: артериална хипертония и други сърдечни заболявания, захарен диабет, остеопороза и други.

MAGNESIUM FORMULA е хранителна добавка, която се препоръчва при различни здравословни състояния като фибромиалгия, коронарна болест на сърцето, мигрена, сърдечно-съдови заболявания, менопауза, менструални болки, магнезиев дефицит, недохранване, алкохолизъм, захарен диабет и други. Продуктът може да се използва и за преодоляване на недостига на магнезий, когато се приемат лекарства, които изчерпват магнезия от тялото, например диуретици, антиациди и т.н.

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

 

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

 

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

- притежават висока бионаличност;

- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

- предлагат висока усвояемост от организма.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Магнезий бисглицинат хелат20 mg20 mg
Магнезий цитрат20 mg20 mg
Магнезий оксид390 mg390 mg

Доставящи:
Магнезий

240 mg240 mg


Малтодекстрин, желатин, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, консерванти, подсладители, аромати.

Подходящо за вегани/ вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната, мускулната и сърдечно-съдовата система.
Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция