Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Диабет, контрол на кръвната захар - Цейлонска канела, 150 капсули Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:70454 (245101) NC
Висококачествена формула в подкрепа на метаболитните процеси в тялото
Подробно описание +

Cinnamon / Цейлонска канела

Хранителна добавка, 150 капсули

 

Cinnamon / Цейлонска канела, 150 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт от кора на органична Цейлонска канела /Cinnamomum verum/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържането на нормално ниво на кръвната захар.

Канелата е подправка и лечебна билка, която се добива от клоните на дървета от семейство Cinnamomum. Тези дървесни видове виреят в Карибите, Южна Америка и Югоизточна Азия. Хората са използвали канела от най-древни времена. През средновековието канелата е била част от терапевтичните практики при състояния като кашлица, артрит и болки в гърлото.

Има два основни вида канела: касия и цейлонска канела. Двете имат различни хранителни профили. Цейлонската или „истинската“ канела има относително ниски нива на кумарини и се усвоява оптимално от организма. Тя е богата на антиоксиданти, които помагат на тялото ви да се справи със свободните радикали и намалява риска от развитие на редица патологични състояния като карцином, сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет. Цейлонската канела е богата и на минерала манган. Притежава антиоксидантни, противовъзпалителни и антимикробни свойства.

 

Здравословни ползи:

 

  • Антивирусно, антибактериално и противогъбично действие

Отличителният мирис и вкус на канелата произлизат от етеричните масла, съдържащи се в кората на растението, наречени канелен малдехид. Цинамалдехидът проявява антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.

 

  • Поддържа нормалното състояние на стомашно-чревния тракт

Някои подправки, включително канелата, имат пребиотични свойства. Пребиотиците могат да спомогнат за възстановяване на баланса на микрофлората в стомашно-чревния тракт, поддържат доброто храносмилане и облекчават редица храносмилателни проблеми.

 

  • Регулира стойностите на артериалното кръвно налягане и понижава нивото на кръвната захар

Приемът на канела е свързан с краткотрайно понижаване на стойностите на артериалното кръвно налягане. Канелата подпомага мениджмънта в нивото на кръвната захар чрез редица различни механизми, включително управление на количеството глюкоза, което навлиза в кръвния поток, и имитиране на хормона, който има най-важна роля в целия този процес - инсулин.

 

  • Ползи за стареещия мозък

Състояния като Алцхаймер се характеризират с прогресивно влошаване във функционирането на невроните. Натрупването на амилоид в тях нарушава когнитивните функции, което може да се случи и при други невродегенеративни заболявания. Канелата съдържа две съединения, които инхибират натрупването на такъв тип протеини и действат благоприятно върху мозъчните функции.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 

Съставки:В 2 капс.:Дн. доза:
Цейлонска канела органик*
(прах от кора), /Cinnamomum verum/
1200 mg1200 mg


Растителна капсула (пулулан), магнезиев стеарат (от растителен източник)

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на кръвната захар.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA