Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет - Див сладък пелин (Wormwood), 120 капсули Nutricost

 • Марка: Nutricost
 • Кат. номер:67047 (242101) NC
Притежава мощни антивирусни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства
Подробно описание +

Wormwood /Artemisia annua/

Див пелин

Хранителна добавка, 120 капсули

 

Wormwood /Artemisia annua/ Див пелин,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт Artemisia annua (лист). Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Пелинът (Artemisia absinthium) е билка, която се използва в традиционната китайска медицина при различни състояния като треска, възпаление, главоболие и малария. Той расте при различни климатични условия, включително части от Европа, Азия, Африка, Южна Америка и Съединените щати.

Всички части на растението се използват в традиционните медицински практики от стотици години. Пелинът съдържа витамини или минерали, но част от него са и множество растителни съединения, най-известният от тях е туйон. Това вещество се среща в две форми - алфа- и бета-туйон, които се различават на молекулярно ниво. Смята се, че туйонът възбужда главния мозък, като блокира гама-аминомаслената киселина (GABA) - невротрансмитер, който има успокояващ ефект върху централната нервна система.

 

Проучванията показват, че пелинът съдържа много други антиоксиданти и фитохимикали, включително:

 

 • Артемизинин;
 • Монотерпени;
 • Полифеноли;
 • Кумарини;
 • Флавони;
 • Флавоноли;
 • Фенолни киселини;
 • Много сесквитерпени.

 

Здравословни ползи:

 

 • Облекчава болката

Пелинът притежава болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства. Билка може да помогне за облекчаване на остеоартрит - болезнено състояние в резултат на възпаление на ставите.

 

 • Бори се с паразитни инфекции

Пелинът е бил използван за лечение на чревни червеи още в Древен Египет. Неговите противопаразитни свойства се дължат на туйона. Билката може да се бори с тении и други паразити.

 

 • Притежава антиоксидантни свойства

Освен туйона друго забележително съединение на пелина е хамазуленът. Той действа като антиоксидант и е най-концентриран в етеричните масла, които се извличат във фазата преди цъфтежа на растението. Антиоксиданти като хамазулен могат да се борят с оксидативния стрес в тялото, който е свързан с развитието на рак, сърдечно-съдови заболявания, болест на Алцхаймер и други заболявания.

 

 • Бори се с възпаленията

Артемизининът - друго растително съединение, намиращо се в пелина, може да помогне в борбата с възпаленията. Химичното съединение инхибира цитокините - специфични протеини, секретирани от имунната система, които насърчават възпалението в тялото. Пелинът може да спомогне за облекчаване на симптомите, причинени от болест на Крон, която се характеризира с възпаление на лигавицата на храносмилателния тракт. Симптомите включват диария, умора, коремни спазми и други храносмилателни проблеми.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Пелин

/Artemisia annua/ (лист)

450 mg450 mg


Хипромелозна целулозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), микрокристална целулоза, дикалциев фосфат, малтодекстрин, силициев диоксид, чисто маслиново масло.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система,

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA