Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Куркума – храносмилане, черен дроб и жлъчен мехур - Kurkuma Pur, 60 капсули Bärbel Drexel

 • Марка: Barbel Drexel
 • Кат. номер:79282 BD
Натурален продукт за здравето на черния дроб, жлъчния мехур и стомашно-чревния тракт.Промоционалната цена се отнася за продукти със срок на годност до 28.08.2024 г. и до изчерпване на количествата.Ако желаете да поръчате продукт на редовна цена, моля да ни информирате в забележка.
Подробно описание +

Kurkuma Pure

Куркума

Хранителна добавка, 60 капсули

 

Куркумата принадлежи към семейство Джинджифилови и представлява тревисто растение с широки листа и розово обагрено съцветие.

Поради уникалните си диетични и медицински свойства куркумата е едно от най-ценните хранителни, лечебни и багрилни растения на Източна и Южна Азия, навлязло активно в кулинарията и фитотерапията на съвременния свят.

Коренището от куркума е богато на фитохимикали от различни химични класове. Основните фармакологично активни вещества в състава му са фенолните съединения, наречени куркуминоиди I, II и III, а комбинацията от тях и всяко едно поотделно се наричат с общото наименование куркумин.

Всяка капсула от продукта Kurkuma Pure осигурява оптимална доза куркуминоиди (куркумин) - приблизително около 90%.

Продуктът Kurkuma Pure на немската компания Barbel Drexel съдържа 100% чист, високодозиран, силно биоактивен екстракт от корен на куркума, патентован като Curcugreen.

Curcugreen е комбинация от куркумин с етерично масло от куркума, обогатено с 45% Ar-turmerone (активен екстракт от куркума). Той е патент на компания Arjuna Natural.

 

Основни ползи на Curcugreen:

 • подкрепя храносмилането;
 • стимулира производството и потока на жлъчката;
 • подпомага функциите на черния дроб.

 

Патентът Curcugreen има 7 пъти по-висока бионаличност и ефективност в сравнение с други куркуминови извлеци. Той е изследван в редица клинични проучвания върху хора, благодарение на което се доказват неговите благоприятни ефекти върху здравето.

 

В кои случаи се препоръчва приемът на Curcugreen?

 • Нездравословна диета с високо съдържание на мазнини и захари;
 • Системен прием на алкохол;
 • Нарушения в липидния профил;
 • Наднормено тегло и затлъстяване;
 • Лечение с тежки медикаменти;
 • Блокиране на жлъчката и нейното освобождаването в дванадесетопръстника;
 • Възпаление на жлъчния мехур;
 • Нарушения в храносмилането и стомашно-чревен дискомфорт;
 • Възпалителни състояния на стомашно-чревния тракт.

 

Curcugreen може да действа като 5-LOX инхибитор, като потиска активността на ензима, който причинява различни видове възпаление в организма.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Куркума корен екстракт230 mg230 mg
от които 86% куркуминоиден комплекс218 mg218 mg

 

Куркума корен екстракт (съдържа 86% куркуминоиди), гума арабика, капсулна обвивка- хидроксипропил метилцелулоза, освобождаващ агент- целулоза.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: Информация  за диабетици: 1 табл. = 0.01 BE. Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст. При бременност или кърмене, се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За лица над 18 год. възраст: По 1 капсула дневно с обилно количество течност.

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия