Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Витамин С (с бързо усвояване) - 1000 mg , 30 таблетки Doctor’s Formulas

  • Марка: Doctor’s Formulas
  • Кат. номер:400369 DF
Допринася за нормалното функциониране на имунната система
Подробно описание +

Vitamin C 1000 mg Fast Action Formula

Витамин С 1000 mg  (с бързо усвояване)

Хранителна добавка, 30 таблетки

 

 

Vitamin C 1000 mg Fast Action Formula / Витамин С 1000 mg  (с бързо усвояване), 30 таблетки, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата на продукта съдържа най-усвоимите форми на витамин С, извлечени от растенията каму-каму и ацерола. Хранителна добавка предлага многобройни ползи за организма. Подпомага защитните функции на имунната система, подкрепя възстановителните сили на организма и предлага мощни антиоксидантни свойства, които се борят с уврежданията, причинени от свободните радикали.

 

Vitamin C 1000 mg Fast Action Formula на Doctor's Formulas съдържа пиперин, който повишава скоростта на усвояване на витамин С. В резултат на това високата концентрация на витамин С достига до кръвоносната система само за 30 минути.

Продуктът съдържа най-концентрираните форми на витамин С, извлечени от растителните видове каму-каму и ацерола. Каму-каму е малък оранжево-червен плод, който расте в тропическите гори на Амазонка. Ацерола, известна още като Барбадоска череша, е червен плод, който расте на храст и вирее в Централна и Южна Америка. Както плодът каму-каму, така и ацерола са известни с високото си съдържание на витамин С и силни антиоксидантни свойства, като и двата са познати още като суперхрани.

 

Здравословни ползи:

ВИТАМИН С е необходим за производството на колаген - важен градивен елемент на кръвоносните съдове, ставните връзки и костите. Освен това играе важна роля в синтеза на норадреналин - важен невротрансмитер. Необходим е и за синтеза на карнитин, който пренася мастни киселини в митохондриите на клетките.

Последните проучвания показват, че витамин С засяга катаболизма на холестерола до жлъчни киселини и приемът му от своя страна намалява възможността за развитие на заболявания, засягащи жлъчния мехур. Витамин С повишава бионаличността на желязото чрез по-голяма абсорбция на минерала през чревната стена.

ВИТАМИН С е мощен и ефективен антиоксидант, който защитава организма от свободните радикали. Той има способността да участва в регенерацията на витамин Е, благодарение на неговата окислена форма.

ВИТАМИН С стимулира функцията на белите кръвни клетки и най-вече на неутрофилите, лимфоцитите и фагоцитите. Тези клетки имат способността да натрупват витамин С във високи концентрации, което от своя страна ги предпазва от оксидативни увреждания. Чрез своето антиоксидантно действие витамин С не само предпазва белите кръвни клетки от самоокисление, но повишава и нивата на глутатион в тях.

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

 

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

 

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

  • доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;
  • притежават висока бионаличност;
  • осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;
  • предлагат висока усвояемост от организма.

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Витамин С
Аскорбинова киселина
950 mg950 mg
Витамин С
От  Екстракт от плод от ацерола /Malphigia punicifolia L./  50 mg
25 mg25 mg
Витамин С
От  Екстракт от плод на каму-каму /Myrciaria dubia/ 50 mg
25 mg25 mg
Портокал
Екстракт от плод /Citrus aurantium L./ , титриран до 60% биофлавоноиди
10 mg10 mg
Черен пипер
Екстракт от плод /Piper Nigrum L./ титриран до 95% пиперин.
1.2 mg1.2 mg


Микрокристална целулоза , хидроксипропил метил целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, силициев диоксид, кроскармелоза натрий.

Не съдържа: Глутен, подсладители, аромати.

Подходящо за вегани /вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция