Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Диабет - Горчив пъпеш - Momordica, 180 капсули Nutricost

 • Марка: Nutricost
 • Кат. номер:93346 (093101) NC
Спомага за нормализиране нивата на кръвната захар
Подробно описание +

Bitter Melon

Горчив пъпеш

Хранителна добавка, 180 капсули

 

Bitter Melon / Горчив пъпеш, 180 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа висококачествен екстракт от плода горчив пъпеш /Momordica charantia/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и спомага за регулиране на нормалните нива на кръвната захар и глюкозния метаболизъм.

Горчивият пъпеш е естествена хранителна добавка, богата на хранителни вещества като витамин С, витамин А и фолат. Екстрактът е известен с ролята си да упражнява контрол върху нивото на кръвната захар и има дълга история на употреба при състояния, свързани със захарния диабет.

Горчивият пъпеш - Momordica charantia - е тропическа лоза, която принадлежи към семейството на тиквата и е ботанически тясно свързан с тиквичките, тиквата и краставиците. Култивира се по целия свят и се считат за основен продукт в много видове азиатска кухня.

В допълнение към своя остър вкус и причудлив външен вид, горчивият пъпеш се свързва с няколко впечатляващи ползи за здравето.

 

Здравословни ползи:

 

 • Съдържа важни хранителни вещества

Горчивият пъпеш е чудесен източник на няколко ключови хранителни вещества, сред които:

 

 • Въглехидрати;
 • Фибри;
 • Витамин C;
 • Витамин А;
 • Фолат;
 • Калий;
 • Цинк;
 • Желязо.

 

Горчивият пъпеш е особено богат на витамин С - важен микроелемент, който участва в превенцията на редица заболявания и подпомага образуването на костно вещество и заздравяването на рани. Освен това е с високо съдържание на витамин А - мастноразтворим витамин, който участва в поддържането на здравето на кожата и нормалното зрение. Осигурява фолат, който е от съществено значение за растежа и развитието, както и по-малки количества калий, цинк и желязо.

 

Горчивият пъпеш също е добър източник на катехин, галова киселина, епикатехин и хлорогенна киселина – мощни антиоксидантни съединения, които защитават клетките от увреждане.

 

 • Може да спомогне за намаляване на нивото на кръвната захар

Благодарение на мощните си лечебни свойства, горчивият пъпеш отдавна се използва за лечение на състояния, свързани със захарния диабет. През последните години няколко проучвания потвърдиха ролята на плодовете в контрола на кръвната захар. Доказано е, че горчивият пъпеш подобрява няколко маркера за дългосрочен контрол на кръвната захар, включително нивата на фруктозамин и хемоглобин A1c.

 

 • Бори се ефективно с рака

Изследванията показват, че горчивият пъпеш съдържа определени съединения с противоракови свойства. Хранителната добавка може да бъде ефективна срещу туморни клетки в стомаха, дебелото черво, белия дроб, назофаринкса и гърдата.

 

 • Понижава нивата на холестерола

Високите нива на холестерол могат да причинят натрупване на мастна плака върху стените на артериите, което принуждава сърцето да работи по-усилено, за да изпомпва кръв и това увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Екстрактът от горчив пъпеш може да намали нивата на холестерола, което може да спомогне за поддържане здравето на сърцето.

 

 • Подпомага намаляването на телесната маса

Горчивият пъпеш е отлично допълнение към диета за отслабване, тъй като е с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на фибри. Екстрактът от горчив пъпеш също може да спомогне за намаляване на коремните мазнини и телесното тегло.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Горчив пъпеш
/Momordica charantia/ екстракт от плод 4:1 еквивалентен на 2400 mg горчив пъпеш
600 mg600 mg


Желатинова капсула, оризово брашно, магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на кръвната захар и нормален глюкозен метаболизъм.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA