Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Формула за мускули и стави - С МСМ, хиалуронова киселина, витамин С и шипка, 300 ml. Bärbel Drexel

 • Марка: Barbel Drexel
 • Кат. номер:78844 BD
В подкрепа на ставите и мускулите. 
Подробно описание +

Gelenk akitv mit Hagebutte und MSM

Формула за здрави стави с МСМ, хиалуронова киселина, витамин С и шипка

Хранителна добавка х 300 ml

 

Gelenk akitv mit Hagebutte und MSM e оптимално усвоима формула, повлияваща здравето на ставите, ставния хрущял и мускулната система. Има висока ефикасност срещу възпаления, болка, схващания и затруднена мобилност.

Тези състояния често се дължат на напредването на възрастта, както и на интензивни спортни дейности, тежък физически труд или неправилна стойка при работа на компютър и други.

Формула за здрави стави с МСМ, хиалуронова киселина, витамин С и шипка на немската компания Bärbel Drexel е концентрат, който снабдява ставите с важни хранителни вещества за поддържането на нормалната подвижност.

 

Как действа Gelenk akitv mit Hagebutte und MSM?

 • Ускорява мускулното възстановяване след тежки тренировки;
 • Подпомага производството на мощния антиоксидант глутатион в организма;
 • Облекчава симптомите при остеоартрит;
 • Подпомага хидратацията на кожата и намалява образуването на бръчки;
 • Възстановява травмирани тъкани – кожа, подкожни структури, стави, кости и сухожилия;
 • Предпазва венците от гингивит и парадонтоза;
 • Защитава хрущяла от износване и разкъсване;
 • Облекчава болката и сковаността в ставите;
 • Подобрява ставната подвижност;
 • Редуцира нуждата от конвенционални болкоуспокояващи медикаменти.

Активни съставки в продукта:


 • Метилсулфонилметан (MSM)

Това е органично сярно съединение и градивен елемент на хрущялите и съединителната тъкан. То потиска възпалителните процеси в ставите и намалява болката, сковаността и подуването. Възпрепятства разграждането на ставния хрущял и стимулира производството на основните му градивни компоненти – колаген и кератин. Оказва положителен ефект върху кръвоснабдяването на ставите. MSM е необходим за синовиалната течност и ставните капсули, особено когато ставите са подложени на тежки натоварвания.

 

 • Хиалуронова киселина

Тя е естествено произвеждаща се в тялото, като задържа водните молекули в тъканите и съхранява хидратацията в тях. Най-големи количества хиалуронова киселина се намират в кожата, съединителната тъкан и очите. Киселината забавя намаляването на костната плътност и развитието на остеопороза. Също така стимулира активността на клетките, отговорни за изграждането на нова костна тъкан.

 

 • Витамин С

Аскорбинова киселина е имуностимулатор, антиоксидант и нутриент, който стимулира синтеза на колаген. Тя ускорява зарастването на раните и подобрява функцията на ставния хрущял. Спомага още за намаляване на болката и възпалението при ставни нарушения и ускорява регенерацията на увредените тъкани.

 

 • Екстракт от шипка и концентрат от шипков сок

Плодовете на шипката са сред най-богатите естествени източници на витамин С. Осигуряват още витамини А и Е, калций, магнезий и високи количества антиоксидантни растителни съединения, като например полифеноли и галактолипиди, които неутрализират свободните радикали и стабилизират клетъчните мембрани.


Съставки:В 10 ml.:В дн. доза:

NRV%

Хиалуронова киселина125 mg125 mg**
МСМ (Метилсулфонилметан)500 mg500 mg**
Koнцентрат от шипков сок500 mg500 mg**
Екстракт от шипка250 mg250 mg**
Витамин С200 mg  200 mg  

250%Вода , подсладител от ябълки, концентрат от шипков сок, МСМ (5% метилсуфлонил метан), екстракт от шипка, L-аскорбинова киселина, натурален аромат, хиалуронова киселина (1.25%).

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на ставите.

Забележка: Информация  за диабетици: 10 ml = 0.2 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 10 ml веднъж дневно, в чисто състояние или разтворено в 150 ml вода или сок, 15 минути преди или след хранене.

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца. След отваряне съхранявайте в хладилник при температура 4-8° C.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия