Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Формула за стави с колаген, еластин, витамини и билки - При болка и възпаление, 60 капсули Bärbel Drexel

 • Марка: Barbel Drexel
 • Кат. номер:78822 BD
В подкрепа на двигателната активност и комфорт при ставни болки и възпаление.
Подробно описание +

Gelenke and Krorpel

Формула за стави с колаген, еластин, витамини и билки

Хранителна добавка х 60 капсули

 

Gelenke & Knorpel е надеждно естествено средство за подобряване на двигателната активност и комфорта при ставни болки, както и при възпаление.

Формула за стави е произведена от немската компания Bärbel Drexel и се грижи за тялото при ревматични състояния и придружаващите ги симптоми, като възпаление, болка, износване, скованост и намалена подвижност.

 

Как действа Gelenke and Krorpel?

 • Подхранва ставите и хрущяла;
 • Облекчава болката в ставите;
 • Защитава хрущяла;
 • Укрепва сухожилията;
 • Намалява ставната скованост;
 • Увеличава възможностите за движение на цялото тяло;
 • Може да се използва с цел профилактика, както и за допълнение към конвенционалното лечение.

Високата ефикасност на Gelenke & Knorpel срещу възпалителните състояния, засягащи ставите и съединителната тъкан, се дължи на трите патентовани компонента в състава на добавката, а именно - Ovomet, Boswellin и Curcugreen.

Ovomet е многофункционална и иновативна съставка, която е формулирана с помощта на мембрана от яйчени черупки на прах. Специално разработената формула се грижи за ставите и сухожилията.

Boswellia serrata осигурява пентациклични тритерпеноиди, известни като босвелиеви киселини, чието основно действие е потискането на ензима 5-липоксигеназа. Установено е, че високите нива на 5-липоксигеназа провокират развитието на хронични възпалителни процеси и ревматични заболявания.

Curcugreen е 100% чист екстракт от куркума с висока степен на абсорбция и ефикасност. Отличава се със седем пъти по-висока бионаличност. Представлява комбинация от куркумин и етерично масло от куркума, които са специално обогатени с 45% Ar-turmerone. Те имат противовъзпалителни свойства и неутрализират супероксидните радикали в клетките на възпалените тъкани.


Активни съставки на продукта:

 

 • Eкстракт от плодове на шипка

Осигурява високи количества витамин С, който е мощен антиоксидант, стимулира колагеновия синтез и е средство за поддържане нормалната функция на ставите, хрущялите и костите.

 

 • Екстракт от джинджифил

Джинджифилът е лечебно растение с добре известни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. В корена му се съдържат противовъзпалителни фитосъединения, които помагат при лечение на болка и възпаление, причинени от остеоартрит и ревматоиден артрит.

 

 • Витамин D3

Той намалява загубата на калция от организма. Без витамин D3 образуването на костно вещество не може да бъде осъществено. Дефицитът на този витамин прави възможно изкривяването на костите, увеличаването на риска от фрактури и понижаването на качеството на живот.

 

 • Витамин В6

Участва в редица физиологични процеси като превръщането на мазнини, въглехидрати и протеини в енергия, образуването на червени кръвни клетки и регенерацията на увредените тъкани. Особено полезен е при мускулна слабост, хронична умора и анемия.

 

 • Мед

Този микроелемент спомага за образуването на червени кръвни клетки, образуването на съединителната тъкан и поддържането на здравето на имунната система, нервните клетки и кръвоносните съдове. Действа като антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали.

 

 • Манган

Тялото се нуждае от малки количества от него, но приемът му, в съчетание с други хранителни вещества като мед и витамин D, води до повишаване на минералната плътност на костите. В комбинация с глюкозамин и хондроитин, както и манган намалява възпалението и болката при остеоартрит.

 

Съставки:В капс.:В дн. доза:NRV%
Ovomet® Мембрана от яйчени черупки (на прах) осигуряваща:300 mg 300 mg **
Еластин75 mg 75 mg **
Колаген66 mg  66 mg  **
Екстракт от шипка 115 mg115 mg**
Осигуряващ витамин С 80 mg  80 mg  

100%

Екстракт от куркума Curcugreen® /Curucma longa/100 mg100 mg**
Екстракт от босвелия 

/Boswellia serrata/

75 mg  75 mg  **
Екстракт от джинджифил 50 mg 50 mg **
Витамин D3 200 IU / 5 µg200 IU / 5 µg

100%

Витамин В61.4 mg  1.4 mg  

100%

Мед 1 mg 1 mg 

100%

Манган 1 mg 1 mg 50%


Мембрана от яйчен черупки (с 25% еластин и 22% колаген тип I, V и X), капсула (хидроксипропилметилцелулоза), акациеви фибри, екстракт от шипка (11,5%; със 70% витамин С), екстракт от куркума (10%; с 95% куркуминоиди), екстракт от босвелия (7,5%), екстракт от джинджифил, меден бисглицинат, манган глюконат, силициев диоксид, холекалциферол (витамин D3), пиридоксин хидрохлорид (витамин В6).

Не съдържа: Глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние ставите и хрущялите.

Забележка: Информация  за диабетици: 1 табл. = 0.01 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта за възрастни над 18г: По 2 капсули  дневно, с достатъчно количество вода.

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия