Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Nanofer Iron formula 15 mg - Нанофер Формула с желязо (наночастици) х 300 ml Doctor’s Formulas

  • Марка: Doctor’s Formulas
  • Кат. номер:400895 DF
За нормалния транспорт на кислород в тялото и правилното протичане на метаболитните процеси.
Подробно описание +

Doctor’s Formulas Nanofer  Iron formula 15 mg

Нанофер Формула с желязо  (наночастици) 

Хранителна добавка, 300 ml

 

Nanofer Iron formula 15 mg / Нанофер Формула с желязо  (наночастици), 300 ml, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата съдържа комбинация от ценни хранителни вещества: желязо, витамин C, витамин B12, фолиева киселина и мед. Капсулирането на компонентите в полимерни наночастици позволява по-доброто им усвояване.     

 

Хранителната добавка подпомага оптималната циркулация на кислород в тялото и съдейства за правилното протичане на метаболитните процеси. Nanofer Iron formula 15 mg на Doctor's Formulas подпомага енергийния баланс на организма и се бори с чувството на умора и отпадналост. Стимулира производството на еритроцити и хемоглобин. Продуктът действа благоприятно върху имунната система и подобрява когнитивните функции.

 

Свойства на активните съставки:

 

  • Желязо

Желязото допринася за нормалния транспорт на кислород в тялото и подпомага нормалното протичане на метаболитните процеси, които имат за цел производството на енергия и намаляването на умората. Освен това спомага за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин. Приемът на желязо стимулира нормалното функциониране на имунната система и подобрява когнитивните функции.

 

  • Мед

Медта е един от основните минерали в тялото. Заедно с желязото, този микроелемент подпомага образуването на червени кръвни клетки. Медта допринася за поддържането на здрави кости, кръвоносни съдове и нерви. Подпомага работата на имунната система. Допринася за нормалния транспорт на желязото в тялото. Приемът на достатъчно количество мед може да помогне за предотвратяване на развитието на сърдечно-съдови заболявания и остеопороза.

 

  • Витамин С

Витамин С е хранително вещество, от което тялото се нуждае, за да образува кръвоносни съдове, хрущяли, мускули и колаген в съединителната тъкан и костите. Той е жизненоважен за организма, тъй като подпомага оздравителните процеси. Витамин С повишава усвояването на желязото, докато медта подпомага транспорта и достигането му до различни части от тялото. Витамин С и мед спомагат за осигуряването на защитата на клетките от оксидативен стрес.

 

  • Витамини B12 и B9

Витамините B12 и B9 (фолиева киселина) допринасят за нормалната психична дейност и нормалния метаболизъм на хомоцистеина. Те играят роля в процеса на делене на клетките.

         

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

 

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

 

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

- притежават висока бионаличност;

- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

- предлагат висока усвояемост от организма.

Съставки:В 1 доза / 10 ml    Дн. доза*NRV%        
Витамин С
(като аскорбинова киселина)
100 mg100 mg125%
Желязо
(като железен глюконат)
15 mg15 mg107%
Мед
(като меден сулфат)
0.5 mg0.5 mg50%
Витамин В12
(като метилкобаламин)
250 µg250 µg10000%
Витамин В9
(като фолиева киселина)
100 µg100 µg50%Пречистена вода, емулгатори: (нано) полимерни наночастици от полоксамер 407 (съполимер на полиетилен гликол и пропилен гликол), глицерол, пропилен гликол, сгъстители: ксантанова гума, акациева гума/гума арабика, естествен аромат на череша, консервант: калиев сорбат, подсладител: стевиол гликозиди.

Подходящо за вегани/ вегетарианци.
Съдържа: Подсладители.

Приложение:  Допринася за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин.

Забележка: Разклатете добре преди употреба. При бременност и кърмене, прием на  медикаменти, се консултирайте с лекар преди употреба.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 10 ml веднъж  дневно, разтворени във вода или сок. Не смесвайте с горещи напитки.

Съхранение: Да се съхранява в хладилник, на  място  недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва в рамките на 60 дни след първото отваряне.

Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция