Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Curcuma Con Pimienta Negra Ecologica - Био куркума на прах (корен) с черен пипер, 90 g Myconatur

  • Марка: Myconatur
  • Кат. номер:08712 (MFI-00170)
Натурално противовъзпалително средство, облекчаващо болката и симптомите при инфекции
Подробно описание +

Curcuma Con Pimienta Negra Ecologica

Био куркума на прах (корен) с черен пипер х 90 g

 

Още от древността куркумата е добре известна и използвана в Индия и Китай както като подправка, така и като важна за здравето добавка. Тя помага за запазване свежестта на храните и се използва за овкусяване и оцветяване на горчица и сирена, както и на популярната индийска подправка къри.

Испанската марка Myconatur произведоха куркума в комбинация с черен пипер за още по-големи ползи за здравето.

Био куркума на прах (корен) с черен пипер помага за правилното протичане на метаболитните процеси в клетките, което води до по-добра работа на организма. Освен това продукта има и положителен ефект върху здравето на черния дроб.


Какво представлява Био куркума на прах (корен) с черен пипер?

  • Намалява болки от възпалителен тип – артритна, следоперативна, болки от травми, изгаряния, компресия на нерви и други;
  • Контролира затлъстяването;
  • Подобрява когнитивните функции;
  • Грижи се за кожата;
  • Има силно противовъзпалително и антиоксидантно действие;
  • Предотвратява образуването на газове и киселини.

Куркумата и черният пипер са отлична комбинация, защото успешно се борят с високите нива на холестерола, затлъстяването и захарния диабет.

Те помагат още като ускоряват метаболизма, спомагат за изгарянето на мазнините и увеличаване на енергията в тялото. Съчетани с подходяща лека диета, куркумата и черният пипер ще спомогнат за редуциране на теглото.

Консумацията на био куркума на прах (корен) с черен пипер увеличава секрецията на солна киселина в стомаха, като по този начин се улеснява храносмилането. От друга страна правилното храносмилане е от съществено значение, за да се избегнат диария, запек, колит, колики и други.

Според специалисти наличието на черен пипер в продукта Curcuma Con Pimienta Negra Ecologica подобрява усвояемостта на куркумата и увеличава приблизително 20 пъти нейното положително въздействие върху организма.

Продуктът има безспорни вкусови и кулинарни качества и може да се използва върху пиле на грил, различни видове майонези, сосове, рибни салати, супи, ястия с ориз и други.

Съставки: 95% куркума на прах, корен*, 5% черен пипер

*от органично земеделие

Не съдържа глутен. Подходящо за вегани.

Препоръки за употреба: Препоръчителна доза за консумация от 1.5 до 3 g дневно.

За максимално усвояване на продукта от организма, трябва да се приема с храни съдържащи полезни мазнини. Може да се прибави към затоплено мляко, да се смеси със зехтин или кокосово масло.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Myconatur, Испания.