Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Био куркума на прах (корен) - Curcuma, Bio, 100 g Myconatur

  • Марка: Myconatur
  • Кат. номер:08019 (MFI-00104)
Натурално решение за подкрепа на сърцето и за облекчаване на кожни проблеми
Подробно описание +

Bio Curcuma

Био куркума на прах (корен) х 100 g

 

Куркумата е подправка, добивана от корена на растението куркума.

Това цъфтящо растение е от семейството на джинджифила и родината му е Югоизточна Азия и Индийския субконтинент. Изсушеният и смлян корен се превръща в жълта пудра. Куркумата е подправка, която дава жълтия цвят на кърито. Тя се използва в Индия от хиляди години като лечебна билка заради съединения, които се наричат куркуминоиди. Най-важният и широко изследван от тях е куркуминът. Той има мощни противовъзпалителни свойства и е много силен антиоксидант.

Био куркума на прах (корен) на испанската компания Myconatur е 100% произведена от органично земеделие.

Какво представлява Био куркума на прах (корен)?

  • Има ниско съдържание на захар;
  • Продуктът има ниско съдържание на натрий и така спомага за поддържането на нормално артериално кръвно налягане;
  • Има високо съдържание на фибри;
  • Помага в лечението на редица кожни проблеми;
  • Подпомага отслабването чрез премахване на излишните килограми;
  • Контролира нивата на кръвната захар;
  • Подобрява мозъчната дейност;
  • Облекчава възпалителните процеси в ставите;
  • Укрепва организма и му помага в борбата с вирусите.

Продуктът е подходящ за безглутенови, вегански, вегетариански и палео режими на хранене.

Доказано е, че Био куркума на прах (корен) въздейства благоприятно при следните състояния:

  • Остеоартрит;
  • Депресия;
  • Висок холестерол.

Куркумата подчертава цялостния вкус на ястията, към които е добавена, като им придава и жълт цвят. Леката горчивина допринася и за повече дълбочина на вкуса на приготвената храна.

Съставки: 100% куркума на прах, корен*

*от органично земеделие

Не съдържа глутен. Подходящо за вегани.

Препоръки за употреба: Препоръчителна доза за консумация от 1.5 до 3 g дневно.

За максимално усвояване на продукта от организма, трябва да се приема с храни съдържащи полезни мазнини. Може да се прибави към затоплено мляко, да се смеси със зехтин или кокосово масло.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Myconatur, Испания.