Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Haifisch - Хрущял от акула, 170 капсули Karl Minck

  • Марка: Karl Minck
  • Кат. номер:246 KM
Натурален продукт с мощно антиоксидантно и противовъзпалително действие, успокоява болките в ставите и укрепва здравината на костите, ноктите и косата  
Подробно описание +

Haifisch

Хрущял от акула

Хранителна добавка, 170 капсули

 

Подпомага здравето на опорно-двигателната система.

Haifisch / Хрущял от акула е хранителна добавка, която съдържа лиофилизиран прах от хрущял на акула с добавен калций. Продуктът поддържа нормалното състояние на костите и ставите. Хрущялът от акула се използва при различни здравословни състояния, сред които артрит, псориазис, кожни раздразнения и трудно зарастващи рани, увреждане на ретината на окото и възпаление на тънкото черво (ентерит).

 

Хрущялът от акула е тъканта, която осигурява опора за перките при акулите (Squalus acanthias). Основно се произвежда от перките на акули, уловени в Тихия океан.

Хрущялът, получен от акула, е вид съединителна тъкан, съставена от мукополизахариди (включително хондроитин сулфат), протеинови вещества, калций, сяра и колаген.

Haifisch / Хрущял от акула на немската компания Karl Minck Naturheilmittel предлага редица здравословни ползи:

  • Хрущялът от акула е отличен източник на калций.
  • Благодарение на високото си съдържание на калций, хрущялът от акула също спомага за поддържане на здравето на скелета.
  • Съдържа естествено срещащи се мукополизахариди, които също са известни като гликозаминогликани - това са компонентите на хрущялната тъкан, които смазват и омекотяват ставите срещу удар.
  • Хрущялът от акула се извлича от чист лиофилизиран гръбнак на акули, които са използвани за хранителни цели.
  • Този продукт е щателно тестван и не съдържа разтворители, избелители или химически агенти за обработка.

Как действа?

Основният компонент в хрущяла от акулата, който има основна заслуга в борбата с възпаленията, е семейство от сложни въглехидрати, наречени мукополизахариди. Два от членовете на това семейство - хондроитин сулфати A и C, отдавна се използват от практикуващите диетолози за борба с различни видове възпаление и ентерит. Хрущялът от акула може не само да осигури облекчаване на възпалението, но и да инхибира васкуларизацията на хрущяла - често свързано с напреднали случаи както на остеоартрит, така и на ревматоиден артрит. Инхибирането на образуването на нови кръвоносни съдове е основа на научните предположения, касаещи  способността на хрущяла на акула да се бори успешно с различните видове карцином.

За какво помага?

  • Артрит;
  • Остеопороза;
  • Псориазис и други дерматологични заболявания.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (4 капс.):*NRV%
Лиофилизиран прах от хрущял на акула500 mg2000 mg**40
Калций79 mg316 mg


Прах от хрущял на акула, желатин (капсулна обвивка)

Не съдържа: глутен, лактоза.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и ставите.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна  доза за дневен  прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсула до 4 пъти дневно, с малко количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия