Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Aceite Ricino - Рициново масло - Коса, кожа, нокти, 30 ml Artesania

  • Марка: Artesania Agricola
  • Кат. номер:046038 (031070) AA
Насърчава растежа на ноктите, миглите и веждите, хидратира косата.
Подробно описание +

Plantis® Aceite Ricino

Рициново масло, 30 ml

 

Plantis® Aceite Ricino/ Рициново масло, 30 ml, от серията Plantis® на Artesania Agricola е продукт, който съдържа чисто рициново масло. Рициновото масло е едно от най-многофункционалните растителни масла, които хората използват от хиляди години. То се произвежда от семената на растението Ricinus communis, което вирее в тропическите райони на Африка и Азия.

Освен като слабително средство, рициновото масло има много други ползи за кожата и косата. То съдържа рицинолова киселина, която има противовъзпалителни и антимикробни свойства. Поради това рициновото масло е полезно при лечението на различни кожни заболявания, включително дерматоза, псориазис и акне.

В допълнение, рициновото масло насърчава растежа на косата, включително миглите. Това се дължи на факта, че рициноловата киселина повишава абсорбцията в кожата, като се предполага, че стимулира кръвообращението и дава по-добра хранителна подкрепа на фоликулите на косата.

Рициновото масло се използва също така и за лечение на редица патологични състояния, най-вече проблеми с храносмилането. То се разгражда до рицинолова киселина в тънкото черво, което ускорява процеса на храносмилане и помага при запек.

Полезни свойства за кожата:

  • Защита от UV лъчи. Рициновото масло е богато на мастни киселини и витамин Е, които го правят полезно за защитата на кожата от вредните UV лъчи на слънцето.
  • Борба с бръчките. Рициноловата киселина може да спомогне за укрепване на колагеновите връзки в кожата и да намали появата на бръчки и фини линии.
  • Ускоряване на заздравяването на рани. Рициновото масло може да помогне за бързо заздравяване на рани и наранявания на кожата благодарение на своите противовъзпалителни и антимикробни свойства.
  • Намаляване на подпухналостта и тъмните кръгове под очите. Рициновото масло може да спомогне за намаляване на подпухналостта и тъмните кръгове под очите, благодарение на своите противовъзпалителни и овлажняващи свойства.
  • Стимулира растежа на косата. Рициновото масло може да стимулира растежа на косата, благодарение на своите хидратиращи свойства и високото си съдържание на рицинолова киселина.

 

Aceite Ricino от серията Plantis® на Artesania Agricola е отличен продукт за грижа за кожата и косата. С високото си съдържание на чисто рициново масло той предоставя много полезни свойства, които могат да бъдат ефективни при различни козметични и патологични състояния.

Съставки: Рициново масло (от семена).

Начин на употреба:  

Върху кожа: Нанесете няколко капки директно върху кожата с масажни движения. Подходящо за суха и напукана кожа (лакти, пети).

Върху косата: Нанесете няколко капки върху краищата на косата и оставете 20 минути. След това измийте обичайно с шампоан.

Върху вежди и мигли: Разнесете малко количество върху желаните зони с апликатор.

Върху ноктите: Нанесете по 1 капка върху всеки нокът с масажни движения.

Забележка: Само за външна употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина! Годност и партида: Виж опаковката. Да се използва до 12 месеца след отваряне.

Производител: Artesania Agricola, S.A, Испания