Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Gelenko KaMin - Геленко КаМин - За здрави стави и сухожилия, 90 капсули Karl Minck

  • Марка: Karl Minck
  • Кат. номер:278 KM
Хидратира кожата, укрепва ноктите и подобрява функцията на стави, кости и сухожилия.
Подробно описание +

Геленко КаМин

Gelenko KaMin

Хранителна добавка, 90 капсули

 

Действа благоприятно върху опорно-двигателната система.

Gelenko KaMin / Геленко КаМин на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която съдържа Колаген хидролизат в комбинация с Витамин Е.

Продуктът подобрява функцията на опорно-двигателната система - стави, кости и сухожилия. Има благоприятен ефект върху здравето и красивия външен вид на кожа, коса и нокти.

 

Хидролизираният колаген,  известен също като колагенов пептид или колагенов хидролизат, е вид колаген, който може лесно да се абсорбира и да попадне в кръвообращението, когато се използва като хранителна добавка.

Колагенът се намира предимно в кожата, костите, хрущялите, сухожилията и зъбите. Той играе критична роля в структурата и функцията на клетките и тъканите на тялото, например кръвоносни съдове, роговица, венци и скалп. Насърчава заздравяването на рани и възстановяването на костите.

С възрастта производството на колаген намалява, а приемът на добавки с хидролизиран колаген може да помогне за възстановяването на колагена, който е бил изчерпан.

Здравословни ползи от приема на хидролизиран колаген:

  • Здраве за кожата

Колагенът съставлява около 70 до 75% от кожата. С напредване на възрастта количеството му в дермата може да се изчерпи, което води до сухота, загуба на еластичност и поява на фини линии и бръчки.

Хранителните добавки с колаген хидролизат са ефективни за забавяне на признаците на стареене на кожата. Те подпомагат хидратацията, еластичността и тонуса.

  • Здраве за ставите и костите

Приемът на колаген хидролизат е превенция срещу заболявания като остеоартрит (болка в ставите и ерозия на ставната повърхност) и остеопороза (загуба на костна плътност). Хранителната добавка е ефикасна при дългосрочна употреба при дегенеративни заболявания на костите и ставите. В комбинация с калций и витамин D може да подобри костния метаболизъм.

  • Лечение на рани

Хидролизираният колаген значително подобрява заздравяването на рани и регулира нивата на циркулиращия преалбумин в тялото.

  • Състав на тялото

Тъй като е най-разпространеният протеин в тялото, колагенът е важен компонент за скелетните мускули. Добавките с колаген помагат за увеличаването на мускулната маса и предотвратяват загубата ѝ, определена от напредването на възрастта.

Допълнителният прием на колаген може да насърчи синтеза на мускулни протеини като креатин, както и да стимулира мускулния растеж след тренировка. 

  • Подпомага здравето на сърцето

Добавките с колаген могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Колагенът е градивен елемент на артериите, кръвоносните съдове, които пренасят кръвта от сърцето ви към останалата част от тялото. Без достатъчно количество колаген артериите могат да станат по-малко гъвкави и еластични, а това може да доведе до атеросклероза.

  • Други ползи за здравето

-       Коса и нокти. Приемът на колаген може да увеличи здравината на ноктите, като предотврати чупливостта. Освен това може да помогне на косата и ноктите ви да растат по-бързо.

-       Здраве на червата. Колагеновите добавки могат да подпомогнат лечението на синдрома на пропускливите черва.

-       Здравето на мозъка. Никакви проучвания установяват, че колагеновите добавки подпомагат здравето на мозъка като подобряват настроението и намаляват симптомите на тревожност.

-       Отслабване. Добавките с колаген могат да насърчат отслабването и да подобрят метаболизма.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (2 капс.):
Колаген хидролизат300 mg600 mg
Витамин Е6 mg12 mg

Желатинова капсула, колагенов хидролизат, D-алфа-токоферол, силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини.

Не съдържа: лактоза, глутен.

Приложение: Подобрява функцията на стави, кости и сухожилия. Благоприятства здравето на кожата, косата, ноктите.

Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (2 капс.):
Колаген хидролизат300 mg600 mg
Витамин Е6 mg12 mg