Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Spirulina & Chlorella Extrakt - Спирулина и хлорела, 200 таблетки Vitabay

 • Марка: Vitabay
 • Кат. номер:VB1117 (LQX7)
Двете суперсили сред водораслите - спирулина и хлорела, предоставят на организма изобилие от жизненоважни вещества, които рядко се срещат в такава широка гама.
Подробно описание +

Vitabay ® Spirulina & Chlorella Extrakt

Vitabay ® Екстракт от спирулина и хлорела

Хранителна добавка, 200 таблетки

 

Пълноценен източник на хранителни вещества за организма.

 

Изключителната популярност на супрехраните се дължи на нарастващото желание към здравословен начин на живот. Vitabay® комбинираха две от тези суперхрани за да осигури всички необходими хранителни вещества само в един продукт.

 

Спирулина и хлорела:

 

Спирулина е синьо-зелено водорасло, което получава енергия чрез фотосинтеза, без да е растение. Съдържа 70 % протеин, който се усвоява изключително лесно от организма. Също така е добър източник на витамини от група В, бета-каротин, линоленова и гама-линоленова киселина, необходими за по-доброто функциониране на ставите и сърцето. Съдържа 18 от 22 аминокиселини и основните микроелементи желязо, мед, магнезий, цинк, йод, селен, манган, омега-3 и омега-6 и най-мощния антиоксидант и имуномодулатор, на който дължи синя си пигмент – фикоцианин.

 

Хлорела е едноклетъчно водорасло, най-старата растителна клетка на планетата и е по-малко по размер в сравнение със спирулина. Способността хлорелата да оцелее милиони години дължи на възможността да отделя антибиотично вещество, което я предпазва от вредните бактерии, както и да изпада в хибернация за дълъг период от време при неблагоприятни условия (липса на светлина и топлина). Съдържа голямо количество протеини, витамини А, В1, В2, В3, В6, аминокиселини, въглехидрати, микроелементите фосфор, желязо, магнезий, цинк.

 

Спирулина или хлорела? Имат ли разлика:

 

И спирулина и хлорела реализират сериозни хранителни ползи, тъй като са считани за храните с най-голямо съдържание на ценните вещества, известни на човека. И двата вида водорасли са с високо съдържание на протеини. Какво тогава ги отличава?

 

 • Хлорела съдържа хлорофил, който е мощен антиоксидант, детоксикиращ черния дроб и елиминиращ токсините; съдържа уникален комплекс, наричан “фактор на растежа” и това спомага за възстановяването на увредените нервни тъкани;

 

 • Спирулината също съдържа силен антиоксидант, който притежава и редица други функции – фикоционин защитава клетките от оксидативно увреждане; предоставя основни мастни киселини.

 

Ползи за здравето от употребата на спирулина и хлорела:

 

 • Прочистване на организма от тежки метали

Благодарение на хлорофила в състава на водораслите, те имат свойството да детоксикират организма от отпадни продукти и токсини. Хлорела е особено ефективна при елиминирането на тежките метали като олов, кадмий, живак, уран и др. от организма.

 • Пълен заместител на животински продукти

Поради високото си съдържание на протеини, и двата вида водорасли са идеални за вегетарианци, тъй като напълното се усвояват от организма.

 • Подобряване на имунитета

Поради съдържанието на фикоцианин, спирулината има силни антиоксидантни и имуномодулиращи свойства. Хлорелата от своя страна поддържа имунната система.

 • Профилактика в онкологията

Съдържанието на фикоцианин, хлорофил и каратеноиди прави спирулина чудесно защитно средство от вредните въздействия на свободните радикали в организма. Хлорелата е полезна при пациенти, подложени на лъчетерапия и химиотерапия.

 • Защита на сърцето

Спирулината и хлорелата имат сходни свойства – понижават нивата на холестерола и укрепват кръвоносните съдове. Понижават стойностите на артериалното кръвно налягане.

 • Противовъзпалително действие

Поради противовъзпалителните си действия, двата вида водорасли неутрализират реакцията на организма към обичайните алергени, детоксикират организма и го алкализират.

 

Предимства на продукта:

 

 • висока бионаличност;
 • проверено качество на суровините;
 • 2500 mg от водораслите в дневна доза;
 • продукт, подходящ за вегетарианци и вегани;
 • не съдържа ГМО, глутен, лактоза и други добавки.


Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (10 табл.):
Бирманска Спирулина (Arthrospira platensis)
доставя до 8% Калциев спирулан (Ca-Sp)
250 mg2500 mg
от които Калциев спирулан         20 mg200 mg
Екстракт от Хлорела (Chlorella vulgaris)250 mg2500 mg


Екстракт на прах от Бирманска Спирулина (Burma Burma Spirulina platensis) (47,5%) (доставя 8% Калциев спирулан - зеленчук),  Хлорела (47,5%) освобождаващ агент Cafos MF (веган), освобождаващ агент нехидрогенирани триглицериди (веган).

Не съдържа: аромати, стабилизатори, оцветители, консерванти, ГМО продукти и желатин.

Веган.

Приложение: Има висока антиоксидантна активност и има имуностимулиращо действие, лесноусвоим източник на ценни хранителни вещества. Спирулината съдържа 20 пъти повече протеин  от соята, което я прави отличен източник на смилаем протеин . Състои се от до 60% протеини , 5% мазнини и не съдържа холестерол , тъй като е растение. Chlorella е сферичен род водорасли много богата на хлорофил. Те имат високо съдържание на протеини (до 60%), желязо, магнезий, калций, фосфор, цинк и витамин С.

Забележка: Посоченият препоръчителен дневен прием не трябва да се превишава. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Само за вътрешна употреба.

Препоръчителна дневна доза от продукта:  Приемайте до 10 таблетки дневно с много вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

Годност и партида : Маркирани на опаковката.

Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия