Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Bio Ceylon Zimt - Био цейлонска канела, 42 g El Compra

  • Марка: El Compra
  • Кат. номер:752078 EC
Първокласна канела от Шри Ланка със 100% натурален състав.
Подробно описание +

Bio Zimt

БИО ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА, 42 g

 

Bio Zimt / Био Цейлонска канела е продукт на немската компания El Compra. Съдържа висококачествена цейлонска канела (Cinnamomum verum), произведена по методите на биологичното земеделие. Цейлонската канела е популярна лечебна билка с широк спектър от приложения. Тя се използва за овкусяване на храни и се добавя към фармацевтични препарати за лечение на различни заболявания. Растението е богато на антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори със свободните радикали и намалява риска от развитие на хронични възпалителни състояния. Растението има положителен ефект върху нивата на кръвната захар, храносмилането и имунитета. Действа като превенция срещу развитието на сърдечни заболявания и намалява риска от захарен диабет, рак и невродегенеративни заболявания.

 

Канеленото дърво се отглежда по целия свят, като досега са идентифицирани приблизително 250 вида от подправката. Цейлонската канела е наричана истинска канела, тъй като е изключително богата на полезни вещества и носи най-много здравословни ползи.

 

Хранителен състав:

Канелата съдържа голямо разнообразие от важни хранителни вещества и е особено богата на фибри и манган, както и на други витамини и минерали. В състава ѝ присъстват етерични масла, които се извличат от кората на канеленото дърво - канелен алдехид, цинамил ацетат и цинамил алкохол. Канелата съдържа и веществата евгенол и кумарин. Антиоксидантите в канелата са предимно полифеноли и каротеноиди: алфа- и бета-каротин, бета-криптоксантин, ликопен, зеаксантин, лутеин. Активното вещество в нейния впечатляващ хранителен състав е канелената киселина.

 

Здравословни ползи:

Като една от най-полезните подправки в света канелата отдавна се използва заради своите лечебни свойства под формата на основна съставка в много форми на холистична и традиционна медицина. Какви са основните предимства на тази подправка?

 

  • Високо съдържание на антиоксиданти

Канелата е богата на антиоксиданти, които намаляват увреждането на свободните радикали и забавят процеса на стареене. Установено е, че тя съдържа най-малко 41 различни защитни съединения.

 

  • Облекчава възпалението

Антиоксидантите в канелата могат да помогнат за облекчаване на възпалението, което от своя страна намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, рак, когнитивен спад и други. Различните видове флавоноиди в подправката са много ефективни в борбата с опасните нива на възпаление в тялото.

 

  • Защитава здравето на сърцето

Канелата има способност да подобрява сърдечно-съдовото здраве. Тя намалява някои от най-честите рискови фактори за развитието на такъв тип заболявания, включително високи нива на холестерол, високи нива на триглицериди и артериална хипертония.

 

  • Стабилизира кръвната захар

Канелата е добре известна със своите антидиабетни свойства, поради което се смята за една от най-добрите храни за диабетици. Тя може да понижи нивата на кръвната захар и да подобри чувствителността към хормона инсулин.

 

  • Подпомага мозъчната функция

Канелата е богата на антиоксиданти, които подпомагат мозъчната функция и защитават нервната система от различни разстройства, например болестите на Паркинсон и Алцхаймер.

 

  • Бори се с инфекциите и вирусите

Канелата притежава антимикробни, антибиотични, противогъбични и антивирусни свойства и съдържа мощни имуностимулиращи съединения. Тя има способността да предпазва организма от развитието на бактериални и вирусни инфекции.

 

  • Оптимизира устната хигиена

Изследванията показват, че канелата е полезна за оралната хигиена и може да предпази организма от определени щамове бактерии, които причиняват лош дъх, кариес и инфекции в устната кухина.

 

  • Подпомага здравето на кожата

Канелата има антибиотични и антимикробни свойства и може да предпази кожата от раздразнения, обриви, алергични реакции и инфекции.

 

El Compra е немска компания, специализирана в производството на първокласни диетични добавки. Портфолиото на бранда включва нутриенти, които рядко се срещат в продуктовата гама на други марки.

El Compra подлага суровините, които влага в продуктите си, на постоянен строг контрол, микробиологични тестове и анализи в независими лаборатории. По този начин компанията гарантира, че продуктите ѝ не съдържат тежки метали, пестициди и други токсини. Голяма част от хранителните добавки на El Compra са биологично сертифицирани.

Състав: 
цейлонска канела (Cinnamomum verum)

Начин на употреба: За директна консумация и влагане в храни.

Съхранение: В сухи и проветриви помещения!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: El Compra import GmbH & Co KG, Германия