Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Pantothenic Acid (Vitamin B5) - Пантотенова киселина (Витамин В5), 100 капсули Nature’s Way

  • Марка: Nature’s Way
  • Кат. номер:40491
В подкрепа на сърдечно-съдовата и нервната системи
Подробно описание +

ПАНТОТЕНОВА КИСЕЛИНА /ВИТАМИН В5

PANTOTHENIC ACID /VITAMIN B5

Хранителна добавка, 100 капсули

 

Пантотенова киселина или Витамин В5 на американската компания Nature’s Way е висококачествен натурален продукт допринасящ за нормалното функциониране на нервната и сърдечно-съдовата система.

 

 

Основни ползи:

  • Подпомага метаболизма на мазнините и въглехидратите.
  • Спомага за производството на енергия и червени кръвни клетки.
  • Съдейства за синтезиране на холестерола, хемоглобина и някои витамини.
  • Оказва положително влияние върху нервната и сърдечно-съдовата система.

 

 

Множеството полезни свойства на пантотенова киселина по-известна, като витамин В5 се дължат на нейните основни биологични особености, свързани с регулацията и производството на редица важни ензими и субстанции в организма.

Освен че помага за процесите на окисление и ацетилиране, пантотеновата киселина има и противовъзпалително действие, свързано с участието й в обменните процеси.

В организма пантотеновата киселина се превръща в коензим А, който участва в биохимичните цикли, отговорни за трансформирането на мазнините, протеините и въглехидратите в енергия. Също така спомага за синтеза на хормони от надбъбречните жлези.

Проведени клинични проучвания са потвърдили, че пантотеновата киселина повиша защитните сили на организма посредством стимулиране на производството на антитела и е от съществено значение за производството на червени кръвни клетки и регулиране нивата на холестерола и хемоглобина. Тя благоприятства и за здрава и хидратирана кожа, както и съдейства при зарастването на рани.

Пантотеновата киселина на Nature’s Way е внимателно тествана и произведена според най-високите стандарти за качество и не съдържа изкуствени аромати, консерванти, оцветители, глутен, дрожди, соя, пшеница, царевица, млечни продукти, соя. Икономичната опаковка е достатъчна за 50 дни при прием от по 2 капсули дневно за предпочитане по време или след хранене.

Съставки:В 2 капс.:Дн. доза:
Пантотенова киселина
(D-калциев пантотенат)
500 mg500 mg
Калций 
(D-калциев пантотенат)
49 mg49 mg


Целулоза, желатинова капсула, магнезиев стеарат.

Не съдържа: Изкуствени аромати, консерванти, оцветители, глутен, дрожди, соя, пшеница, царевица, млечни продукти, соя.

Приложение: Допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Забележка:  При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, за предпочитане по време или след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA