Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Astaxanthin - Астаксантин (Антиоксидантна защита и силно зрение), 40 софтгел капсули Bärbel Drexel

85,92 лв.
  • Марка: Barbel Drexel
  • Кат. номер:70803 BD
Мощна подкрепа за здравето на очите. 
Подробно описание +

Astaxanthin

Астанксантин

Хранителна добавка, 40 софтгел капсули

 

Подпомага здравето на очите.

 

Продуктът Astaxanthin се грижи за здравето на очите и на кожата, като защитава клетките от оксидативния стрес. Освен това увеличава енергията и подобрява състоянието на имунната система.

 

Полезните му свойства се дължат на перфектната комбинация от екстракт от водорасли, витамин Е и мед.

Водораслите съдържат в себе си астаксантин. Той попада в семейството на каротеноидите и се характеризира с наситено червен цвят. Астаксантинът притежава антиоксидантна активност, а благодарение на молекулярната си структура той успява, минавайки през кръвно-мозъчната и кръвно-ретинната бариера, по-бързо от бета-каротин да достигне до клетъчните мембрани.

Астаксантин повлиява положително зрението, тъй като той ефективно неутрализира  натрупаните големи количества свободни радикали. Предотвратява увреждането, причинено от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и излъчванията от екраните на електронните устройства. Всъщност очите са много чувствителни към свободните радикали, които генерира светлинната енергия. Когато тези частици са в излишък, могат да предизвикат клетъчни увреждания и оксидативен стрес.

Освен това е и добра профилактика срещу очни заболявания, които се развиват с напредване на възрастта. Астаксантин се бори с повишеното вътреочно налягане и увреждането на ретината, както и с макулната дегенерация и потъмняването на лещата на окото.

Значително намалява умората в очите и изостря зрението. Предотвратява окисляването на липидите и по този начин облекчава и симптомите при синдром на сухото око

Астаксантинът повлиява положително и здравето на кожата. Той потиска възпалителните процеси. Спомага за по-голямото производство на колаген, което запазва еластичността на кожата и я хидратира. По този начин забавя появата на бръчки.

Също така стимулира неврогенезата в нервната система и подобрява способността за научаване и запаметяване на информация. Друго негово полезно свойство е, че повишава енергията и помага за по-голямата физическа издръжливост.

Действието на астаксантин се подсилва от витамин Е, който също спомага за неутрализирането на свободните радикали. Защитава клетките, тъканите и липидите от оксидативен стрес. Витамин Е участва в поддържането на скелетната и сърдечната мускулатура. Съдейства и за образуването на червени кръвни клетки, както и за поддържането на запасите от желязо и селен в организма. Освен това редуцира възпаленията в тялото. Поддържа кожата стегната и млада.

Витамин Е предпазва косъма от изсушаване и съхранява лъскавината и еластичността му, благодарение на свойството му да се грижи за доброто кръвообращение на скалпа. Предпазва корените на косата от действието на свободните радикали и по този начин редуцира косопада.

За поддържането на нормалната пигментация на косата и кожата и укрепването на имунитета се грижи медта. Този метал подобрява състоянието на скалпа и заздравява косъма. Освен това задържа влагата на косата и укрепва структурата на фоликулите.

 

Действие:

  • Предотвратява увреждането на очите;
  • Бори се с излишните количества свободни радикали;
  • Облекчава симптомите при синдром на сухото око;
  • Заздравява косъма;
  • Предпазва косата от изсушаване;
  • Поддържа кожата стегната.

 

Astaxanthin на немската компания Barbel Drexel е продукт, който се грижи за здравето на очите и кожата. Неутрализира натрупаните големи количества свободни радикали. Предотвратява увреждането на очите, породено от ултравиолетовите лъчи и екраните на електронните устройства. Намалява умората в очите и облекчава симптомите при синдром на сухото око. Съдейства за заздравяването на косъма и фоликулите.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:NRV%
Астаксантин4 mg   4 mg   **
Витамин Е6.7 mg6.7 mg

56%

Мед0.3 mg0.3 mg

30%


Масло от шафранка (57%), царевично нишесте, глицерин, екстракт от водорасли /Haematococcus pluvialis/, 6.8%, осигуряващ 10% астаксантин, карагенан (от червени водорасли Chondrus crispus/, силициев диоксид, d-токофеол (1.8%), мед бисглицинат (0.53 %), миксирани токофероли, натриев карбонат.

Не съдържа: Глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние на зрението.

Забележка: Информация  за диабетици: 1 табл. = 0.01 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта за възрастни над 18г: По 1 капсула дневно, с достатъчно количество вода и храна.

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия