Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Здрава простата - Формула с билки, тиквено и ленено семе, 240 таблетки Bärbel Drexel

  • Марка: Barbel Drexel
  • Кат. номер:78116 BD
За нормалната функция на простатната жлеза и пикочния мехур  
Подробно описание +

Gesunde Prostata mit Kürbiskernen und Sägeoalmfrüchten

Здрава простата (с тиквено семе и сао палметто)

Хранителна добавка, 240 таблетки

 

Нормализира функциите на пикочния мехур и простатата.

 

Продуктът Gesunde Prostata mit Kürbiskernen und Sägeoalmfrüchten е средство, което нормализира функциите на простатата и пикочния мехур. Потиска възпалението и подпомага сексуалната дейност.

Това е изключително важно, защото с напредване на възрастта клетките в простатата се увеличават, което води до нейното уголемяване. В същото време обаче уретрата се стеснява.

Ползите му се дължат от перфектно подбраната комбинация от билки, които взаимно засилват действието си и се допълват. Всъщност те снабдява организма с необходимите количества цинк, омега-3 мастни киселини, фитостероли.

В състава на продукта влизат екстракти от коприва, сао палмето, ленено семе и тиквено семе.

Екстрактът от коприва предотвратява процеса на преобразуване на тестостерона в дихидротестостерон. По този начин предпазва простатата уголемяване и увеличаване на своите размери. Характеризира се и с антибактериално действие, благодарение на възможността да извежда вредните бактерии от пикочните пътища. Предотвратява и възникването на уринарни инфекции, както и появата на камъни в бъбреците.

Действието на копривата като средство за превенция на простатни заболявания се подсилва от добавения в продукта екстракт от тиквено семе. Благодарение на наситеността си с мастни киселини, въглехидрати, протеини и микроелементи, растението значително намалява възпалението в жлезистите тъкани на простатата.

Екстрактът от тиквено семе пък има за цел да забави уголемяването на жлезата, а от там да доведе и до по-малко притискане на пикочния мехур. Освен това потиска свръхактивността на мехура при доброкачествена простатна хиперплазия. Спомага и за намаляването на прекомерното уриниране.

В екстракта от сао палмето се съдържат свободни мастни киселини, естери и стероли. Стеролите оказват благоприятно въздействие върху  хормонорегулиращата функция. Характерно за растението е, че съдейства за потискането на ензима 5α-редуктаза. Той е отговорен за уголемяването на простатната жлеза. Освен това притежава и силно противовъзпалително и антипролиферативно действие.

Отличен източник на омега-3 полиненаситени мастни киселини е другата съставка на продукта – екстрактът от ленено семе. Те спомагат за понижаването на нивата на холестерола, който действа като прекурсор на тестостерона. Също така потискат синтеза на провъзпалителни простагландини. Екстрактът регулира метаболизма на тестостерона. При дългосрочен прием екстрактът от ленено семе може да редуцира риска от развитие на злокачествени образувания на простатата. Важно действие на екстракта от ленено семе е, че той улеснява абсорбцията на останалите съставки в продукта.

 

Действие:

  • Съдейства за нормализирането на размера и функцията на простатата;
  • Подобрява изпразването на пикочния мехур;
  • Потиска възпалението;
  • Минимизира риска от развитие на инфекции в пикочния мехур;
  • Подобрява сексуалната функция;
  • Предотвратява образуването на камъни в пикочния мехур.

 

Gesunde Prostata mit Kürbiskernen und Sägeoalmfrüchten на немската компания Barbel Drexel е продукт, който се препоръчва при проблеми с простатата и нарушения във функциите на пикочния мехур. Това е и причината приемът му да се препоръчва на мъже в средна и напреднала възраст. Продуктът спомага за нормализирането на размера и функцията на простатата. Потиска възпалителните процеси и значително намалява риска от развитие на инфекции на пикочния мехур.

 

Съставки:В 2 табл.:Дн. доза / 4 табл.:
Сао палмето екстракт100 mg

200 mg

Ленено семе екстракт100 mg

200 mg

Осигуряващ лигнани20 mg 

40 mg

Коприва екстракт от корен60 mg

120  mg

Тиквено семе екстракт   60 mg

120  mg40% смес от растителни екстракти (екстракт от ленено семе 12.5%), екстракти от сао палметто (12.5%), екстракт от корен от коприва (7.5%), екстракт от тиквени семки (7.5%)], инулин, акациеви фибри, оризово нишесте, антислепващ агент, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

Не съдържа: Лактоза, глутен. Подходящ за диабетици/ вегани.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на простатната жлеза.

Забележка: Информация  за диабетици: 1 таблетка = 0.01 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули 2 пъти дневно, с достатъчно количество вода.

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия