Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Gerstengras Elixier - Еликсир от ечемичена трева, 300 ml El Compra

41,25 лв.
  • Марка: El Compra
  • Кат. номер:3848989 EC
Допринася за нормалното състояние на черния дроб както и за поддържане на нормални нива на токсини в организма.
Подробно описание +

Gerstengras Elixier

ЕЛЕКСИР ОТ ЕЧЕМИЧЕНА ТРЕВА

Хранителна добавка, 300 ml

 

Gerstengras Elixier / Елексир от ечемичена трева, 300 мл, е хранителна добавка на немската компания El Compra. Поради изобилието от жизненоважни хранителни вещества ечемичната трева е една от най-ценните храни в света! Тя е източник на хлорофил, фибри, витамини, минерали, антиоксиданти и други. Притежава детоксикиращи, тонизиращи, имуностимулиращи и антибактериални свойства. За разлика от ечемика, тя  не съдържа глутен.

 

Ечемичната трева е сред най-рано отглежданите сладки треви в света, като нейната история е проследена още преди 5000 г. пр.н.е. Представлява млади, зелени издънки, които изникват върху растението ечемик. Ечемичната трева предлага редица ползи за здравето, част от тях включват облекчаване на симптомите при пациенти с улцерозен колит и засилване на имунната система. Екстрактът има способността да поддържа здравето на кожата и има подмладяващ ефект върху цялото тяло. Изобилието от супероксид дисмутаза в ечемичната трева го прави чудесен общ тоник за организма!

Ечемичната трева (Hordeum vulgare) съдържа витамин С, витамин А, витамин D2, витамин Е, витамин К, витамин В1 и други витамини от група В – включително витамин В12 и фолиева киселина. Съдържа още калций, желязо, калий, мед, магнезий, манган, натрий, фосфор, селен и цинк.

 

Здравословни ползи:

 

  • Антиоксидантни свойства

Ечемичната трева има впечатляващо съдържание на антиоксиданти. Заедно с витамин Е и бета-каротин, тя е мощен доставчик на критичния ензим - супероксид дисмутаза, който може да помогне за неутрализиране на вредните ефекти на свободните радикали. Защитното действие на екстракта е важно за превенцията срещу широк спектър от хронични заболявания.

 

  • Може да облекчи симптомите на улцерозен колит

Ечемичната трева действа благоприятно върху симптомите на улцерозен колит. Тя притежава стимулиращ ефект върху полезните бактерии в дебелото черво. Установено е, че помага за облекчаване на възпалителните процеси тук. Освен това ечемичната трева елиминира натрупаните токсини в тялото.

 

  • Подпомага имунитета

Ечемичната трева повишава защитните функции на имунната система. Тя балансира оптималното производство на имунни клетки в тялото и предотвратява развитието на хронични възпалителни заболявания.

 

  • Може да предпазва от UV радиация

Ечемичната трева има потенциално защитно действие срещу разрушаващите клетките ефекти на ултравиолетовата радиация. Наличието на хлорофил в нейния състав може да подобри устойчивостта на радиоактивност и също така насърчава производството на нови кръвни клетки.

 

  • Може да намали признаците на стареене

Ечемичната трева е естествено средство за стимулиране на регенерацията на клетките и намаляване на признаците на стареене. Жизненоважни компоненти като хлорофил, витамин B, желязо и фикоцианин, съдържащи се в ечемичната трева, подобряват състава на костния мозък и подпомагат производството на бели и червени кръвни клетки. Този обновяващ ефект на екстракта също помага за намаляване на признаците на стареене, като подмладява стареещите клетки и спомага за поддържането на здрава и млада кожа.

 

El Compra е немска компания, специализирана в производството на първокласни диетични добавки. Портфолиото на бранда включва нутриенти, които рядко се срещат в продуктовата гама на други марки.

El Compra подлага суровините, които влага в продуктите си, на постоянен строг контрол, микробиологични тестове и анализи в независими лаборатории. По този начин компанията гарантира, че продуктите ѝ не съдържат тежки метали, пестициди и други токсини. Голяма част от хранителните добавки на El Compra са биологично сертифицирани.

 

Съставки:В 20 ml.:Дн. доза:
Ечемичена трева (на прах)1000 mg1000 mg


Съдържа: 17% алкохол.

Не съдържа: Лактоза, изкуствени консерванти. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на черния дроб както и за поддържане на нормални нива на токсини в организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 20 ml веднъж дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: El Compra import GmbH & Co KG, Германия