Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Spirulina - Спирулина 400 mg, 400 таблетки Karl Minck

 • Марка: Karl Minck
 • Кат. номер:512 KM
Натурален продукт с най-високо съдържание на усвоими аминокиселини.
Подробно описание +

Спирулина

Spirulina

Хранителна добавка, 400 таблетки

 

Spirulina / Спирулина, 400 таблетки е хранителна добавка на немската компания Karl Minck Naturheilmittel. Спирулина е суперхрана с богат хранителен състав и многобройни ползи за здравето. Хранителната добавка е натурален продукт с най-високо съдържание на усвоими аминокиселини, моно-, олиго- и полиненаситени мазнини, минерали, витамини от група В, А, С, К и Е. Фикоцианинът е основното активно съединение в спирулина. Именно на него се дължат нейните впечатляващи антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

 

Ползи от приема на продукта:

 • Притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства;
 • Повишава производството на бели кръвни клетки и антитела, които се борят с вирусите и бактериите в тялото;
 • Понижава нивата на лошия HDL холестерол и триглицеридите в кръвта;
 • Понижава стойностите на артериалното кръвно налягане;
 • Помага на тялото в борбата с оксидативния стрес;
 • Облекчава симптомите на алергичен ринит;
 • Подпомага енергийния баланс и увеличава издръжливостта на организма;
 • Действа благоприятно при преддиабет и захарен диабет тип 2, тъй като понижава нивата на кръвната захар;
 • Снабдява организма с разнообразни хранителни вещества и действа благоприятно при небалансирана диета;
 • Подпомага възстановяването на организма след тежка физическа дейност или умствена преумора;
 • Подпомага отслабването и засилва метаболизма.

 

Свойства на основната активна съставка:

 

Спирулина е вид синьо-зелено водорасло, което е пълно с хранителни вещества и често се смята за суперхрана. Хранителната добавка е свързана с многобройни здравословни ползи.

 

 • Източник на антиоксиданти

Спирулина е богата на антиоксидантни съединения, сред които фикоцианинът. Това е химично съединение, на което се дължи синьо-зеления цвят на микроводораслото. Освен това, проучванията показват, че фикоцианинът има противовъзпалителни свойства, защитава тялото от оксидативен стрес и притежава невропротективни качества.

 

 • Понижава стойностите на артериалното кръвно налягане и холестерола

Спирулина притежава способността да понижава систолично и диастолично кръвно налягане. Богата на съединения, които имат антиоксидантни свойства, спирулина помага за понижаване на холестерола. Изглежда също, че спомага за регулацията на общия холестерол, като понижава така наречения „лош“ липопротеин с ниска плътност – LDL холестерол, и повишава „добрия“ липопротеин с висока плътност - HDL.

 

 • Има защитни свойства срещу рак

Проучванията показват, че добавките със спирулина действат като превенция срещу развитието на рак. Механизмът на действие е чрез активиране на имунни клетки, които осигуряват защита срещу тумори и инхибират раковите клетки.

 

 • Подкрепя защитната функция на имунната система

Спирулина увеличава производството на антитела - протеини, борещи се с инфекциите. Микроводораслото стимулира производството на клетки, които подобряват имунната функция и спомагат за предпазване от инфекции и хронични заболявания.

 

 • Защита срещу очни заболявания

Спирулина съдържа висока концентрация от химичното съединение зеаксантин - важно хранително вещество, свързано със здравето на очите. Добавката може да помогне за намаляване на риска от развитие на катаракта и свързаната с възрастта макулна дегенерация.

 

 • Сърдечно-съдово здраве

Добавките със спирулина могат да спомогнат за значителното понижаване на нивата на общия холестерол, холестерола на липопротеините с ниска плътност (LDL) и триглицеридите. Синьо-зелените водорасли като спирулина могат да бъдат ефективни за подобряване на липидния профил на кръвта, предотвратяване на развитието на възпалителни процеси и намаляване на оксидативния стрес. Всички тези ефекти подпомагат защитата на организма срещу сърдечно-съдови заболявания.

 

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (9 табл.):
Спирулина400 mg3600 mg

Spirulina platensis, царевично нишесте, арабска гума, хидрогенирано памучно масло, силициев диоксид.

Не съдържа: глутен, лактоза.

Приложение: Оказва благоприятен ефект върху имунната система.

Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 3 таблетки 3 пъти дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия.