Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Spirulina - Спирулина, 250 таблетки El Compra

 • Марка: El Compra
 • Кат. номер:3869193 EC
В подкрепа на имунитета, производството на червени кръвни телца и жизнеността.  
Подробно описание +

SPIRULINA /СПИРУЛИНА

Хранителна добавка, 250 таблетки

 

Spirulina / Спирулина, 250 таблетки, е хранителна добавка на немската компания El Compra. Продуктът съдържа 100% натурален екстракт от спирулина (Spirulina platensis) с произход Бирма. Спирулина e микроводорасло с високо съдържание на витамини А, Е, протеини и бета-каротин, които насърчават обновяването на клетките и действат като антиоксиданти. Спирулина предлага многобройни здравословни ползи - от засилване на метаболизма до стабилизиране на нивото на кръвната захар и предотвратяване развитието на сърдечно-съдови заболявания. Хранителната добавка снабдява организма с жизненоважни хранителни вещества и може да подпомогне детоксикацията на тялото, да подобри енергийния баланс и дори да стимулира мозъчната дейност.

 

Спирулина е синьо-зелено микроводорасло, което се среща в силно алкални солени езера (pH между 9 и 11). Обитава плитки субтропични води с висока соленост, главно в Централна Америка, Африка и Австралия. Качеството на т. нар. бирманска спирулина е уникално за цял свят. Хранителната добавка на El Compra се произвежда от екологично чисти суровини, което гарантира високото съдържание на хранителни вещества.

Съществуват два вида водорасли под общото наименование спирулина: Arthrospira platensis и Arthrospira maxima. Те се култивират по целия свят и се използват както като храна, така и като хранителна добавка, която се предлага под формата на таблетки, люспи и прах.

Синьо-зелените водорасли имат огромно съдържание на протеин (мин. 50% - макс. 65%) под формата на (не)есенциални аминокиселини. Основните активни съставки в хранителната добавка са минерали, микроелементи, въглехидрати, витамини, ензими и други. Спирулина съдържа витамини (напр. В12, витамин С, витамин Е), бета-каротин като провитамин А, желязо, минерали като калций, фосфор, магнезий, микроелементи като хром, мед, цинк, мастни киселини като омега-3, омега-6 и други.

Изследванията показват, че спирулина има антиоксидантни, болкоуспокояващи, противовъзпалителни и предпазващи главния мозък свойства. Богатото съдържание на  антиоксиданти в спирулина има противовъзпалителни ефекти върху организма.

 

Предимства:

 • Мощен антиоксидант;
 • С високо съдържание на протеини и други хранителни вещества;
 • Може да намали риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания;
 • Може да намали шанса за развитие на възпалителни процеси в тялото и да подобри имунната защита;
 • Може да понижи нивото на кръвната захар;
 • Подобрява енергийния баланс на организма;
 • Може да защити черния дроб, главния мозък и бъбреците.

 

Здравословни ползи:

 

 • Източник на антиоксиданти

Спирулина е богата на антиоксидантни съединения, сред които е и фикоцианинът. Това е химично съединение, на което се дължи синьо-зеления цвят на микроводораслото. Освен това проучванията показват, че фикоцианинът има противовъзпалителни свойства, защитава тялото от оксидативен стрес и притежава невропротективни качества.

 

 • Може да понижи стойностите на артериалното кръвно налягане и холестерола

Спирулина притежава способността да понижава систолично и диастолично кръвно налягане. Богата на съединения, които имат антиоксидантни свойства, спирулина спомага и за понижаване на нивото на холестерола. Изглежда също, че подобрява управлението на общия холестерол, като понижава така наречения „лош“ липопротеин с ниска плътност (LDL) и повишава „добрия“ липопротеин с висока плътност (HDL).

 

 • Може да има защитни свойства по отношение на развитието на различни видове карциноми

Проучванията показват, че добавките със спирулина действат като превенция срещу рак. Механизмът ѝ на действие е чрез активиране на имунни клетки, които осигуряват защита срещу тумори и инхибират растежа и развитието на раковите клетки.

 

 • Може да облекчи сенната хрема

Спирулина намалява възпалението на дихателните пътища, което е класически симптом на алергичен ринит или сенна хрема. Добавката значително подобрява симптоми като кихане, назална конгестия и сърбеж.

 

 • Имунна подкрепа

Редица проучвания показват, че спирулина увеличава производството на антитела - протеини, борещи се с инфекциите. Микроводораслото стимулира производството на  клетки, които подобряват имунитета и спомагат за предпазването на организма от развитие на инфекции и хронични заболявания.

 

 • Очни заболявания

Спирулина съдържа висока концентрация на зеаксантин - важно хранително вещество, свързано със здравето на очите. Добавката може да спомогне за намаляване на риска от развитие на катаракта и свързана с възрастта макулна дегенерация.

 

El Compra е немска компания, специализирана в производството на първокласни диетични добавки. Портфолиото на бранда включва нутриенти, които рядко се срещат в продуктовата гама на други марки.

El Compra подлага суровините, които влага в продуктите си, на постоянен строг контрол, микробиологични тестове и анализи в независими лаборатории. По този начин компанията гарантира, че продуктите ѝ не съдържат тежки метали, пестициди и други токсини. Голяма част от хранителните добавки на El Compra са биологично сертифицирани.


Съставки:В 4 табл.:Дн. доза / 6 табл.:
Спирулина1600 mg

2400 mg

Целулоза48 mg

72 mg 


Спирулина, целулоза.

Не съдържа: Лактоза, изкуствени консерванти. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за поддържане на нормални нива на хемоглобин в кръвта.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Oт 4 до 6 таблетки дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: El Compra import GmbH & Co KG, Германия