Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Желязо - При анемия и умора, 60 желирани таблетки с вкус на праскова Bärbel Drexel

55,01 лв.
  • Марка: Barbel Drexel
  • Кат. номер:77297 BD
При дефицит на желязо. 
Подробно описание +

Eisen Soft Gums™ ЖЕЛЯЗО  ГЪМИ

Хранителна добавка, 60 желирани таблетки, с вкус на праскова

 

Снабдява организма с желязо.

 

Продуктът Eisen Soft Gums се грижи организмът да бъде снабден с необходимото количество желязо. Обогатен е с вкус на праскова. Eisen Soft Gums помага при стомашно-чревни смущения, които са следствие от по-трудното усвояване на желязо от храната.

Подходящ е и за бременни жени, тъй като организмът им изпитва силна нужда от микроелемента. Липсата му може да повлияе и върху кърмачетата и децата, като предизвика  анемия, забавен растеж и развитие. Възможно е да ги направи и по-чувствителни към инфекции. Жените, които страдат от тежка желязодефицитна анемия и са бременни, трябва да са сигурни, че приемат достатъчно желязо, тъй като в противен случай се увеличава риска от преждевременно раждане.

Желязодефицитна анемия в напреднала фаза може да повлияе негативно функциите на миокарда, тъй като го принуждава да изпомпва повече кръв, за да компенсира недостига на кислород в периферните тъкани. Последиците обикновено са хипертрофия на миокарда, нарушения в сърдечния ритъм и риск от развитие на сърдечна недостатъчност.

Подобрява и състояния на менструация, като спомага за по-лесното протичане на цикъла при прекомерна загуба на кръв. Има положителен ефект при диети и последващия от тях дефицит на желязо в организма.

Освен, че продуктът помага да се преодолее железния дефицит, той играе важна роля и в процеса на образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин. Грижи се и за правилното транспортиране на кислород в кръвта. Стимулира имунната система и адекватния имунен отговор.

Друга ценна функция на желязото е свързана с образуването на енергия в тялото. Човешките клетки се нуждаят от елемента, за да преобразуват енергията от храната в АТФ (аденозинтрифосфат) – основният източник на енергия за тялото.

Минералът пренася кислород до главния мозък и мускулите и затова е от решаващо значение както за физическата, така и за умствената дейност.

 

Няма консерванти и желатин в продукта на немската компания. Характерно за него е и ниското съдържание на захар.

  • Предотвратява преждевременно раждане;
  • Подобрява състоянието на миокарда;
  • Намалява риска от развитие на сърдечна недостатъчност;
  • Спомага за преодоляване на железен дефицит;
  • Подобрява снабдяването на главния мозък с кислород.

 

Действие:

Eisen Soft Gums на немската компания Barbel Drexel е продукт, който е идеален за хора, страдащи от анемия, аритмия, умора и задух. Той се грижи да снабди главния мозък с кислород и да се преодолее железния дефицит в организма. Редуцира случаите на преждевременно раждане. Значително подобрява състоянието на миокарда.

Съставки:В 2 табл:В дн. доза / 2 табл.:
Желязо14 mg14 mg
Калории24 kCal  24 kCal  
Мазнини0.01 g0.01 g
От които наситени  0.01 g0.01 g
Въглехидрати5.67 g 5.67 g 
От които захари        3.1 g3.1 g
Протеини0.01 g0.01 g
Сол0.05 g  0.05 g  


Глюкозен сироп, нишесте от тапиока, подкиселител (ябълчена киселина), регулатор на киселинността (натриев цитрат), железен фосфат, естествени аромати, естествени оцветители (сок от концентрат на: черен морков, шафран, ябълка), карнаубски восък.

Не съдържа: Глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин.

Забележка: Информация  за диабетици: 1 табл. = 0.25 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: Да се сдъвкват по 2 желирани таблетки дневно.

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия