Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Refluxin/ Рефлуксин, 90 дъвчащи таблетки Ecological Formulas

49,49 лв.
 • Марка: Ecological Formulas
 • Кат. номер:13080 (REFLUX) EF
Биоактивна формула при рефлукс и в подкрепа на хранопровода.
Подробно описание +

Ecological Formulas® Refluxin™

Ecological Formulas® Рефлуксин

Хранителна добавка, 90 дъвчащи таблетки

 

Ecological Formulas® Refluxin™ / Ecological Formulas® Рефлуксин е хранителна добавка, която допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Refluxin има леки антиацидни характеристики. Притежава приятен вкус и леко ефервесцентна основа на фруктоза-глюкоза-лимонена киселина.

Комбинацията от високоефективни съставки допринася за навременното и ефикасно облекчаване на симптомите на гастро-езофагиален рефлукс. Продуктът съчетава в себе си мукопротективни агенти (пектин, лецитин и муцин), които образуват вискозен плаващ „сал“ при контакт с течност.  Когато възникне рефлукс, хранителните вещества покриват вътрешността на хранопровода с допълнителна предпазна бариера.

 

Действие на основните съставки:

 

 • Магнезий

Магнезият е съставка, която често присъства в добавките за гастро-езофагиален рефлукс. Антиацидите често комбинират магнезиев хидроксид или магнезиев карбонат с алуминиев хидроксид или калциев карбонат. Съчетанието на тези вещества неутрализира солната киселина и облекча симптомите на рефлукс.

 

 • Калий

Минералът калий намалява производството на солна киселина и предотвратява нейното вредно въздействие върху хранопровода и цялото тяло. Действа благотворно върху цялостното функциониране на храносмилателната система.

 

 • Калций

Калцият е необходим на тялото за здрави кости, мускули, нервна система и сърце. Калциевият карбонат също се използва като антиацид за облекчаване на вредното влияние на солната киселина, при лошо храносмилане и стомашни оплаквания.

 

 • Пектин

Пектинът може да подобри симптомите на гастро-езофагиален рефлукс. Ябълковият пектин е пребиотик, подпомагащ здравето на стомашно-чревния тракт чрез стимулирането на полезните бактерии, живеещи в колона.

 

 • Лецитин

Емулгиращите качества на лецитина подобряват характеристиките на слузта в долните етажи на гастроинтестиналния тракт, като улесняват храносмилателния процес и предпазват деликатната лигавица от увреждане.

 

 • Муцин

Муцинът е субстанция под формата на гел, която се синтезира в стомашните клетки. Той предпазва стомашната лигавица и целия стомашно-чревен тракт от вредното въздействие на солната киселина и бактериалните патогени.

 

Ecological Formulas & Cardiovascular Research е един от най-уважаваните производители на хранителни добавки в света. Американската компания, базирана в Конкорд, Калифорния, разработва иновативни и ефективни продукти в отговор на нарастващите здравословни нужди на съвременния човек.

 • Всички продукти са без токсини, химикали и аромати;
 • Висококачествени съставки;
 • Щателно тествани за чистота и ефикасност от независими лаборатории.

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза / 3 табл.:

Магнезий (магнезиев карбонат)

12 mg

36 mg 

Калий (калиев бикарбонат)

23 mg

69 mg

Калций (калциев карбонат)

27 mg

81 mg

Пектин

100 mg

300 mg

Лецитин (соя)

50 mg

150 mg

Муцин

50 mg

150 mgМикрокристална целулоза, фруктоза, лимонена киселина, натурален аромат на ванилия, силициев диоксид, магнезиев стеарат, декстроза.

Не съдържа: Глутен, казеин.

Съдържа: Пектин и соя.

Приложение: Допринася  за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 дъвчаща таблетка, след всяко основно хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Дата на производство и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

Срок на годност: Три години след датата на производство.

Производител: Ecological Formulas & Cardiovascular Research, Ltd., USA.