Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Fisetin/ Физетин, 100 mg, 60 капсули Double Wood

84,18 лв.
  • Марка: Double Wood
  • Кат. номер:6HSL DW
За защита на клетките от оксидативен стрес.
Подробно описание +

Fisetin 100 mg

Физетин

Хранителна добавка, 60 капсули

 

Fisetin/Физетин на американската компания Double Wood Supplements има антиоксидантни свойства и допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.

 

Физетинът е флавонол - жълт растителен пигмент, който принадлежи към флаваноидната група на полифенолите. Ягодите са най-добрият хранителен източник на физетин, следвани от ябълките и райските ябълки.

 

В сравнение с вече известните растителни антиоксиданти като ресвератрол и кверцетин, физетинът е несправедливо игнориран от науката твърде дълго време. Едва през последните години изследователите започват да се интересуват от неговия медицински потенциал, който е наистина огромен.

 

Физетинът има мощни противовъзпалителни, антиоксидантни и имуноподдържащи свойства. Научно доказана е способността му да забавя процеса на стареене. Освен това, той може да защити мозъка и сърцето, да подобри паметта и да се бори с възпаленията и уврежданията, причинени от свободните радикали.

 

Ползи за здравето

 

  • Против стареене

Физетинът премахва успешно стареещите клетки, успокоява възпалителните процеси в тялото, подобрява физическите функции и увеличава продължителността на живота.

 

  • Диабет и усложненията от него

Физетинът регулира нивата на кръвната захар и подобрява функционирането на ензимите, които превръщат глюкозата в енергия. Той също така предпазва черния дроб от високи нива на кръвната захар чрез повишаване на нивата на антиоксидантите в организма. Физетинът намалява и вероятността за възпаление в кръвоносните съдове, което се явява често усложнение на захарния диабет.

 

  • Противораков потенциал

При клетъчни изследвания учените установяват, че физетинът предотвратява растежа и разпространението на различни ракови клетки.

 

  • Защита на мозъка

Проучванията показват, че физетинът активира пътища в мозъка, участващи в съхраняването на спомени и предотвратява загубата на памет.

 

  • Депресия и тревожност

Физетинът намалява депресията и тревожността чрез повишаване на нивата на серотонин и норадреналин – невротрансмитери в нервната система, които играят ключова роля в регулирането на настроението.

 

  • Здраве за сърцето

Физетинът може да поддържа здравето на сърцето чрез намаляване на високите нива на холестерола, подобряване на кръвообращението и защита на тъканите от оксидативен стрес.

 

  • Ползи за кожата

Физетинът предотвратява разграждането на колагена, което се получава в резултат на вредното слънчевото лъчение – ключов фактор за стареенето на кожата. Той също така намалява възпалението и оксидативния стрес в тъканите, причинени от UV-лъчите.

 

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Физетин 

/Cotinus cogguria/ ,(обикновена смрадлика) стебло

100 mg100 mg

Капсула, целулоза, оризово брашно.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно, за предпочитане на празен стомах.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA