Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Miellat du Cantal / Пчелен мед (Медена роса) от борови иглички, 230 g Famille Mary

 • Марка: Famille Mary
 • Кат. номер:010724 FM ST
Рядък пчелен продукт с уникален вкус и мощна подкрепа за имунитета и дихателната система
Подробно описание +

Famille Mary® Miellat du Cantal

ПЧЕЛЕН МЕД МЕДЕНА РОСА /ОТ КАНТАЛ/

 

Медът от медена роса е мед, който се прави, когато пчелите събират медена роса от листата, стъблата и кората на дърветата и други растения, произвеждащи сок.

 

 • Подпомага имунитета
 • Противовъзпалителен ефект
 • Подпомага заздравяването на раните
 • Антисептик
 • Богат източник на витамини и минерали
 • В подкрепа на храносмилателната система
 • Антибактериален ефект
 • Богат на олигозахариди
 • Силен отличителен вкус и аромат

 

Действие:

Медът от медена роса може да бъде „полифлорален“ - идва от различни видове растения, като нито един вид не съставлява повече от 10% от общия брой. Но не трябва да забравяме, че медът от медена роса не може да се категоризира като цветен мед.

Също така е възможно медът от медена роса да бъде „монофлорен“, когато повече от 10% от неговия източник идва от определен вид като бор, сребърна ела, бук или други. Медът от медена роса може да бъде най-различен, на база външния си вид, вкус и аромат.

Като цяло има тенденция да е по-тъмен на цвят, има силен вкусов профил и средна сладост. Медът от медена роса обикновено има силен и отличителен аромат, който може да бъде смолист, боров, билков или малцов.

Медената роса е с много високо съдържание на захар, така че медоносните пчели я събират с нетърпение. Пчелите събират медена роса по процес, подобен на събирането на нектар. В момента, в който медоносната пчела събере медената роса, тя се смесва с ензим в устата на пчелите. Самият ензим е известен като „инвертаза“ или „пчелният ензим“, който се секретира от жлезите на пчелите.

Медът от медена роса има по-високи нива на олигозахариди в сравнение с неговите братовчеди на флорална основа. Състои се от две или повече прости захари, известни като монозахариди. Те помагат на тялото при усвояването и храносмилането на така необходимите хранителни вещества и минерали.

Когато медоносните пчели се върнат в кошера, те ще прехвърлят медената роса, която са събрали помежду си, като допълнително смесват нектара с „пчелния ензим“. Това ще намали съдържанието на вода, превръщайки медената роса в „мед“. След това те ще депозират меда от медена роса във восъчни клетки.

От 1921 г. Famille Mary предлага богат избор на най-добрите чисти медове, с гарантиран лабораторен анализ.

Съдържа Мед Медена роса (от иглолистни дървета – борови иглички).

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Famille Mary, Франция