Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Zink / Цинк, 60 капсули El Compra

 • Марка: El Compra
 • Кат. номер:17605173 EC
Подпомага имунната функция.Промоционалната цена се отнася за продукти със срок на годност до 30.09.2024 г. и до изчерпване на количествата.Ако желаете да поръчате продукт на редовна цена, моля да ни информирате в забележка.
Подробно описание +

ZINK /ЦИНК

Хранителна добавка, 60 капсули

 

Zink / Цинк, 60 капсули, е хранителна добавка на немската компания El Compra. Цинкът е минерал, който е от съществено значение за много различни процеси в тялото. Той играе критична роля в растежа на клетките, заздравяването на рани, имунитета, синтеза на протеини, синтеза на ДНК и е необходим за нормалните вкус и обоняние. Има различни форми на цинк, като цинковият глюконат е най-често срещан поради високата му усвояемост от организма.

 

Цинкът се съдържа във всяка клетка в човешкото тяло и е необходим за дейността на около 100 ензима. Потенциалните ползи от цинковия глюконат включват:

 

 • Подпомагане на имунната система

Цинкът играе съществена роля в поддържането на защитните сили на имунната система, а тежкият дефицит на цинк потиска дейността на имунната система. Цинкът е необходим за развитието и активирането на Т-лимфоцитите - бели кръвни клетки, които подпомагат борбата с инфекциите и възпалителните процеси в тялото. Проучванията показват, че при по-възрастните хора добавките с цинк имат способността да подобряват имунитета.

 

 • Ускоряване на заздравяването на рани

Добавките с цинк често се използват за лечение на кожни язви, изгаряния и наранявания, тъй като цинкът поддържа целостта на кожата. Известно е, че цинкът е от съществено значение за всяка фаза на процеса на зарастване на рани - от нараняването до възстановяването и ремоделирането на кожната тъкан.

 

 • Намаляване на възпалението

Цинкът има антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, включително намаляване на оксидативния стрес. Оксидативният стрес е отговорен за развитието на хронични заболявания като рак, сърдечно-съдови заболявания, артериална хипертония, захарен диабет, невродегенеративни заболявания, ревматоиден артрит и други. Ето защо изследователите предполагат, че добавянето на цинк може да действа като превенция срещу развитието на тези заболявания.

 

 • Може потенциално да забави прогресията на свързаната с възрастта макулна дегенерация и загубата на зрение

Проучванията показват, че цинкът може да забави прогресирането на свързаната с възрастта макулна дегенерация и загубата на зрение. Установява се, че високият хранителен прием на бета-каротин, витамини С и Е и цинк е свързан със значително намален риск от загуба на зрение при възрастните хора.

 

 • Може да подпомогне лечението на акне

Някои клинични проучвания показват, че както локалните препарати, така и пероралния прием на цинк ефективно подпомогат лечението на акне. Смята се, че цинкът:

 

 • Намалява възпалението;
 • Потиска растежа на специфични бактерии, които причиняват акне;
 • Регулира дейността на мастните жлези и намалява отделянето на себум.

 

 • Може да намали тежестта и продължителността на симптомите на настинка

Няколко проучвания показват, че цинкът потенциално намалява симптомите на настинка. Приемът на цинк се свързва с намалена продължителност и тежест на симптомите при настинки и вирусни инфекции.

 

El Compra е немска компания, специализирана в производството на първокласни диетични добавки. Портфолиото на бранда включва нутриенти, които рядко се срещат в продуктовата гама на други марки.

El Compra подлага суровините, които влага в продуктите си, на постоянен строг контрол, микробиологични тестове и анализи в независими лаборатории. По този начин компанията гарантира, че продуктите ѝ не съдържат тежки метали, пестициди и други токсини. Голяма част от хранителните добавки на El Compra са биологично сертифицирани.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Цинк 

(от цинков бисглицинат 125 mg)

25 mg

25 mg

Оризово брашно

350 mg

350 mgОризово брашно, хидроксипропилметил целулоза (растителна капсула), цинк бисглицинат.

Не съдържа: Лактоза, изкуствени консерванти. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране имунната система

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула веднъж дневно, препоръчително 30 минути преди хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: El Compra import GmbH & Co KG, Германия