Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Rumex 2/ Билкова смес за добро храносмилане Artesania

  • Марка: Artesania Agricola
  • Кат. номер:041224 (113002) AA
Високоефективен микс от растителни екстракти срещу проблеми с храносмилането - болки в корема, газове, висока киселинност, нередовност в червата, подуване и гадене
Подробно описание +

Rumex2 БИЛКОВА СМЕС ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ

 

Бори се с болките в корема и газовете, помага за правилното храносмилане.

Хранителната добавка Rumex 2 помага на организма за правилното храносмилане, като се бори с болките в корема и газовете, гаденето и подуването. Повлиява положително и при висока киселинност. Съдейства за производството на стомашен сок и жлъчната секреция и стимулира перисталтиката на червата. Извежда натрупаните в организма шлаки и по този начин редуцира теглото.

Полезните свойства на продукта се дължат на съставките й – мента, чубрица, босилек, лимонова върбинка и анасон. Всяка една от тях успешно се бори с нарушеното храносмилане.

Босилекът е ефективно средство, което подпомага процеса на храносмилане, тъй като е богат на етерично масло, което проявява противовъзпалителни, антиоксидантни и спазмолитични свойства. Той връща перисталтиката на червата към нормалните си функции. Повлиява положително и в случаите на задържане на течности в организма. Отпуска спазмирани мускули и кръвоносни съдове. Именно заради това помага при газове и спазми след хранене.

Ефектът на босилека се подсилва от ментата, която също редуцира прекомерното отделяне на газове, подуването на корема и болката в него. Това се дължи на ментовото масло, което има релаксиращ ефект върху нервната система и червата. Тимола и евгенола в състава растението съдействат за балансирането на оралната и чревната флора и по този начин намаляват ферментацията на не добре обработената храна.

Чубрицата е богата на етерично масло, което съдържа основно карвакрол и р-цимол, терпени, танини и слузно вещество.  То притежава силно спазмолитично действие и облекчава  болката при различни храносмилателни проблеми. Помага при гадене и повлиява положително при лечение на диарии и глисти. Богата на диетични фибри чубрицата се грижи за гладкото протичане на храносмилателния процес и добрата перисталтика на червата.

Лимоновата върбинка се прилага също за лечение на стомашни спазми и подуване на корема. Тя регулира и апетита, като по този начин оптимизира метаболитния процес. Понижава и мазнините в клетките.

Етеричните масла, съдържащи се в анасоновите семена, имат спазмолитично действие при стомашно-чревни проблеми. Затова и анасонът се прилага при болки в стомаха, колики (дори при кърмачета) и подут стомах.

 

•         грижи се за правилното функциониране на храносмилателната система

•         нормализира отделянето на стомашни ензими

•         намалява усещането на тежест в стомаха

•        облекчава болките в стомаха, причинени от газове

•        пречиства организма от натрупаните токсини

Действие

Хранителната добавка Rumex 2 на испанската компания Artesania Agricolа  се грижи за правилното храносмилането и предотвратява на стомашно-чревни разстройства. Освен това облекчава дискомфорта, който е следствие от подуването на корема и образувалите се газове.

Съдейства за производството на стомашен сок и жлъчната секреция. Пречиства организма от натрупаните токсини и премахва усещането за тежест в корема.

Съставки: Босилек /Ocimum basilicum L./ (20%), мента /Mentha piperita L./ (20%), чубрица /Satureia Montana/ (20%), лимонова върбинка /Lippia trihilla/ (20%), анасон /Pimpinella anisum/ (20%).

Начин на приготвяне: В 200 ml гореща вода добавете 1 чаена лъжица от сместа и запарете 5-10 минути.

Съхранение: На хладно и сухо място!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания