Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Echinamide® / Цинк, ехинацея, витамин С и черен бъз, 60 таблетки за смучене с вкус на цветен мед Natural Factors

  • Марка: NATURAL FACTORS
  • Кат. номер:1688 NF
Подпомага защитата срещу вирусни и бактериални респираторни инфекции.
Подробно описание +

ЕХИНАМИД® ЦИНК ЗА СМУЧЕНЕ + ЕХИНАЦЕЯ, ЧЕРЕН БЪЗ И ВИТАМИН С

Echinamide® Zinc Lozenges Sore Throat Relief

With Ehinamide, Elderberry and Vitamin C

Хранителна добавка, 60 таблетки за смучене, с вкус на цветен мед

 

Ехинамид® цинк за смучене + ехинацея, черен бъз и витамин С на канадската компания Natural Factors е високоефективен продукт подпомагащ защитата срещу вирусни и бактериални респираторни инфекции.

 

Основни ползи:

  • Притежава мощен имуностимулиращ ефект.
  • Проявява антибактериално, противогъбично и противовирусно действие.
  • Облекчава симптомите при настинка и грип, като намалява кашлицата и възпалението на гърлото и дихателната лигавица.
  • Спомага за понижаване на температурата и намалява времето за възстановяване.
  • Подпомага защитата срещу свободните радикали.

 

Приятните таблетки за смучене с вкус на цветен мед съдържат екстракти от ехинацея /Echinacea purpurea/ и черен бъз /Sambucus nigra/ в комбинация с витамин С и цинк в подкрепа на дихателния тракт.

Ехинамид® / Екстракт от ехинацея спомага за стимулиране и укрепване на имунитета, повишава активността на белите кръвни клетки и облекчава симптомите при грип и настинка.

Мета-анализа на шест клинични проучвания потвърждава, че екстрактът от ехинацея допринася за намаляване на риска от рецидив инфекции на дихателните пътища, като облекчава симптомите и съкращава продължителността на настинката с от 2 до 4 дни.

Ехинамид® / Екстракт от ехинацея е патентован екстракт от корените и надземните части на органично отгледана пурпурна ехинацея. Патентованият процес на екстракция гарантира бионаличността на трите имуноактивни съединения на Echinacea purpurea - алкиламиди, цикориева киселина и полизахариди.

Екстрактът от черен бъз допринася за облекчаване на симптомите на грип и настинка като намалява кашлицата, главоболието и запушения нос и редуцира възпалението на гърлото и дихателната лигавица.

Минералът цинк е от съществено значение за функцията на над 300 ензима, участващи в различни метаболитни процеси в целия организъм. Въпреки наличието му в различни храни, според последните проучвания между 10–35% от населението в световен мащаб имат недостиг на този толкова важен минерал. А недостига му може да доведе до респираторни инфекции и дори пневмония.

Двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване констатира, че таблетките за смучене със съдържание на цинк повишават концентрацията на йонен цинк в слюнката, когато се разтварят в устата, създавайки антимикробна среда, която инхибира вирусните и бактериалните инфекции.

Витамин С е мощен антиоксидант, който играе важна роля в подкрепа на имунитета. При появата на инфекции нивата му в организма рязко спадат, което предполага приема му, като хранителна добавка.  А в комбинация с минерала цинк осигуряват силна защита за имунната система и подпомагат нормалното състояние на гърлото и устната кухина.

Ехинамид® цинк за смучене + ехинацея, черен бъз и витамин С на Natural Factors е подходящ за вегетарианци и не съдържа изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки и ГМО.

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
Черен бъз 

Екстракт от плод /Sambucus nigra/

125 mg

125 mg

Ехинацея 

Прах (от цвят и корен) /Echinacea purpurea/

30 mg

30 mg

Витамин С (натриев аскорбат)

25 mg

25 mg

Цинк (глюконат)

10 mg

10 mg  Захарна тръстика, натурални аромати, лимонена киселина, стеаринова киселина, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), екстракт от плод монк.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система , както и за нормалното състояние на гърлото и устната кухина.

Забележка: При бременност, кърмене , прием на имуносупресори или страдате от автоимунни заболявания,се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 смучеща таблетка дневно, по време на хранене и няколко часа преди или след прием на други медикаменти. След прием оставете таблетката да се разтвори напълно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Natural Factors, Canada