Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Формула за силен имунитет - Бленда от 6 медицински гъби - Immune Blend, 90 капсули Nature’s Way

91,78 лв.
  • Марка: Nature’s Way
  • Кат. номер:12330 ST9.22
Комбинация от медицински гъби, стандартизирани до бета глюкан за силен имунитет.
Подробно описание +

IMMUNE BLEND® 533 mg

Хранителна добавка, 90 V капсули

 

Богата и мощна имуномодулираща бленда на Nature’s Way, съдържаща микс от 6 медицински гъби : екстракт от майтаке (стандартизиран до 30% полизахариди, включително и бета-глюкани) , рейши, енокитаке, шийтаке, чага, химематсутаке. Тази комбинация насърчава имунната система и повишава енергийните нива на организма.

Всяка една от съдържащите се в тази богата бленда гъба, притежава мощно имуномодулиращо действие. Нека разгледаме всяка една поотделно:

  • Майтаке(стандартизиран екстракт до 30% полизахариди, вкл. бета-глюкани- 150мг) – Силен адаптоген, повишаващ енергийните нива в организма, съдържа витамини от група  B  и D, аминокиселини и минерали. Бета глюканът е полизахарид с ключово значение за нормалното здравословно състояние.

Според някои проучвания, екстрактът от гъбата майтаке  може да подпомогне за подкрепа на способността на организма сам да се бори сам с  раковите заболявания. Майтаке също се счита, че има свойства, подобни на алфа-глюкозидазните инхибитори, които влияят върху начина, по който усвояваме въглехидратите и може да ни помогне да намалим нивата на кръвната захар.

  • Рейши- Тази гъба притежава много полезни ефекти за здравето, най-популярен от които е имуностимулиращият. Освен това тя има антивирусно действие и е добро средство при грипни състояния. Съдържащите се полизахариди в тази гъба, са причината за нейното имуностимулиращо действие, а също така и средство, което се смята, че може да подпомогне допълнително конвенционалното лечение на ракови заболявания. Използва за редуциране на симптомите като изпотяване, безсъние, гадене и повръщане. 
  • Енокитаке- Екстрактът от тази гъба притежава силно имуностимулиращо действие, а също така оказва ползи и за сърдечно-съдовото здраве. Екстрактът съдържа бета-глюкани и имуномодулиращия протеин- лактин, който спомага за насърчаване на естественото производство на антиоксиданти, балансира имунния отговор и подпомага здравето на черния дроб.
  • Шийтаке-  Тази гъба е известна със своята ефективност като имунен тоник. Отново, един полизахариден екстракт,  притежаващ благоприятно действие при ракови заболявания и различни вирусни инфекции. Притежава ефекти като средство за понижаване на холестерола, но прием на тази гъби при хора, взимащи медикаменти за разреждане на кръвта, е добре да се извършва само под лекарско наблюдение.
  • Чага- Тази гъба е с високо съдържание както на бета-глюкани, така и на бетулинова киселина. Тя е с изключително високо антиоксидантно  действие,  благодарение  на високото си съдържание на супер оксид дисмутаза (SOD).  Притежава мощни противовъзпалителни и имуномодулиращи ефекти. Този оксид е изследван за ефективността му в борбата с редица автоимунни състояния, включително псориазис. Способността му да стимулира естествените клетки-убийци, също го прави добро помощно средство при борбата с туморните образувания. Също така благоприятства за понижаване нивата на холестерола и подобрява инсулиновата резистентност.
  • Химематсутаке- Тази гъба се използва за подпомагане лечението на туморни заболявания, диабет тип 2, висок холестерол, "втвърдяване на артериите" (атеросклероза), хепатит В,  храносмилателни проблеми като улцерозен колит и болест на Крон, както и за редуциране страничните ефекти, дължащи се на химиотерапия при болни от рак. Други приложения на гъбата включват: профилактика на сърдечни заболявания, отслабени кости (остеопороза) и стомашни язви.

Съставки:В 3 капс.:Дн. доза:
Майтаке (екстракт от гъба, 30% полизахариди, включително бета глюкани /150 mg/)500 mg500 mg
Рейши ограник /Ganoderma lucidum/, мицел от гъба500 mg500 mg
Енокитаке органик /Flammulina velutipe/, плодно тяло от гъба250 mg250 mg
Шийтаке органик  /Lentinula edodes/, плодно тяло от гъба250 mg250 mg
Чага органик /Inonotus obliquus/, плодно тяло от гъба50 mg50 mg
Химематсутаке органик/Agaricus brasiliensis/blazei/, плодно тяло от гъба50 mg50 mg
Общо въглехидрати              1 g  1 g Растителна капсула, силициев диоксид.

Не съдържа: Изкуствени оцветели, аромати, консерванти, млечни продукти, глутен, царевица, сол, соя, захар, пшеница, дрожди. Подходящо за вегани/ вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти  се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: По 3 капсули дневно, за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Съхранявайте в плътно затворена опаковка и избягвайте пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA