Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Magnesium CitraMal™/ Магнезий (цитрат и малат) 150 mg x 90 капсули Natural Factors

  • Марка: NATURAL FACTORS
  • Кат. номер:9486 BCN
Комбинация от магнезиев цитрат и магнезиев малат с отлична абсорбция. Подходяща за прием при понижена киселинност на стомаха и затруднено храносмилане
Подробно описание +

Magnesium CitraMal™

Магнезиев цитрат, 150 мг

Магнезият е жизненоважен за регулирането на много клетъчни функции, йонни канали, сигнални пътища, ензими и метаболитни пътеки като гликолизата, окислението на мастните киселини и синтеза на ДНК. Дефицитът на магнезий е свързан с нарушения като инсулинова резистентност, наднормено тегло, диабет, сърдечно-съдова болест, остеопороза, рак и високо кръвно налягане. Цитратната форма на добавката подобрява биодостъпността на магнезия, тя превръща оксилатите от храната в хелати и по този начин намалява риска от образуване на камъни в бъбреците.

Предимства:

  • има увеличена биодостъпност в организма
  • цитратно-малатните комплекси увеличават минералната абсорбция, особено при хора с намалена секреция на стомашна киселина
  • подобрява метаболизма на енергия

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Магнезий (извлечен от 750 mg магнезиев комплекс, доставящ 150 mg елементарен магнезий)150 mg 150 mg 


Ябълчена киселина, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода, титаниев диоксид), микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубриканат).

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители, подсладители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте, пшеница или дрожди.

Приложение: Допринася за поддържане на нормално състояние на метаболизма на въглехидратите, мазнините и белтъчините. Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите, тъканите и мускулната функция.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител:  Bioclinic Naturals, Част от Natural Factors, Canada